.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 29 de maig del 2018

Trobada - Els Gegants de Rubí Visiten Vacarisses - Gegants i Capgrossos

Vacarisses va celebrar la festa major petita, festivitat de Sant Felip Neri i festa de la Vaca, festa recuperada fa uns anys, que té lloc al mes de maig, pels voltants del dia 26, en motiu de la festivitat de Sant Felip Neri, enguany del 22 al 27 de maig. 

La Baixada de la Vaca és una celebració que va ser recuperada l'any 2008, la seva historia la remunta a una "llegenda" que parla d’una revolta que hi va haver en el municipi el segle XVIII. Els historiadors creuen que es va deixar de celebrar pels volts del 1868, coincidint amb el període del Sexenni Revolucionari. 



Dins de la programació festiva, plena d’activitats de Cultura Popular i Tradicional, dissabte 26 de maig es va celebrar la 14è Trobada de gegants de la localitat vallesana. La Trobada va començar a les 17h amb la plantada de les colles participants: Olost, Barri de Sant Anna de Vic, Calonge, Barri de Gracia de Barcelona, Cervelló, Rubí, La Comparsa de Gigantes de Bilbao i l’amfitriona de Vacarisses a la plaça de Joan Bayà, de d’on va començar la cercavila pels carres dels centre de la localitat per tornar a la plaça de Joan Bayà on es va realitzar la presentació de les colles, balls de gegants, entrega dels recordatoris a cada entitat i ball final de la Trobada. 



Properes sortides 

Les properes sortides del gegants, serà diumenge a Sant Pere i sant Antoni de Vilamajor on es celebrarà la 14è Trobada de gegants del Vallès i dissabte 16 de juny per anar a Balsareny a la Trobada Gegantera organitzada per la colla gegantera “els k+sonen” d’aquesta localitat del Bages.

Crònica de Marc Albert lopez de Extremera, vocal de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada