.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 13 de juny del 2018

Bateig - Colla Gegantera Escola 25 de Setptembre - Gegants i Capgrossos

El passat divendres 1 de Juny va néixer a l’Escola 25 de Setembre una Gegantona, la Setembrina i quatre capgrossos: El gall Pepito, la Llum, el Marconi i el Dimoni. 



La Setembrina té dos padrins la Teresina i l’Oriol els gegants de la Colla gegantera Teresa Altet que ens van acompanyar durant tota la celebració coincidint amb la festa de cloenda de la celebració del 50è aniversari de l’Escola 25 de Setembre. 

La gegantona representa l’Escola i el seu vestuari és tota una simbologia del centre educatiu. Du uns llibres que signifiquen tot l’aprenentatge que aporta l’escola . Un gat i un ocell que són símbol de la inclusió educativa i del respecte per molt diferents que siguin. L’estol d’ocells representa el treball en equip i la col·laboració entre companys i companyes. L’aigua que llisca per la faldilla és símbol de la rierada del 25 de setembre del 1962, motiu pel qual es va crear el barri i l’Escola. Les ulleres representa tot el que ha vist la Setembrina amb el pas del temps i la clau que du penjada al coll són els records que té guardats.




La colla gegantera de l'Escola Teresa Altet se sent molt orgullosa de poder apadrinar una nova geganta d'escola rubinenca. Tot el que sigui sumar esforços i fer créixer les mostres de cultura popular a les escoles suposa apropar-la als més menuts i ajudar a conservar-la i difondre-la. Aquest és un dels objectius de la nostra colla i per tant no podem sinó recolzar qualsevol altre projecte que s'afegeixi.

Esperem que les famílies del 25 de setembre s'engresquin i molt aviat els vegem en cercaviles i festes de cultura popular pels carrers de la nostra ciutat.

Crònica de Félix Magallón, membre de la Colla Gegantera Teresa Altet
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada