.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 31 d’agost del 2017

Trobada - Els Geganters de Rubí Visiten Capçanes - Gegants i CapgrossosA finals de Juliol, abans de fer vacances, la Colla de Geganters de Rubí, amb els seus Gegants Roc, Paula, Galderic i Laia, acompanyats pel capgròs “Avi Piwo”, van visitar la localitat de Capçanes a la comarca del Priorat, per tal de retornar la visita a la colla local, que va participar a la Trobada de Gegants Rubinenca de Festa Major.

L’expedició gegantera de la nostra ciutat, va marxar el dissabte 29 de juliol al matí, cap a la comarca del Priorat, i participà a la Trobada de Gegants de Capçanes, Trobada que es va celebrar dins els actes de la seva Festa Major, en Honor de Sant Abdó i Sant Senén.

La colla rubinenca va formar part dels actes geganters organitzats el dissabte, que començà amb la plantada de Gegants a les sis de la tarda al Carrasclet des d’on va començar la Passejada de gegants a partir de les dos quarts de set. va participar, la Mulassa i la Mulasseta de Falset, la Tortuga de Marçà, els Gegants dels Guiaments, els Gegants de Rubí, i els Gegants de Capçanes acompanyats de la Xaranga “la Murga” de la Fatarella, tot recorrent els principals carrers de Capçanes. I a partir de les vuit del vespre, arribant de nou al Carrasclet, es va fer l’acte central final de la Festa, amb lla tradicional presentació de colles, els seus balls respectius i el ball final conjunt de comiat, tot acabant l’acte i la Trobada amb el intercanvi de recordatoris a les colles participants.

Crónica de Marc Albert López Extremera, adjunt a presidencia de la Colla de Geganters de Rubí.
Fotografies de l'Arxiu de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada