.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 17 d’abril del 2018

Trobades - Trobada de Gegants d'Escola a Terrassa - Gegants i Capgrossos


La colla gegantera del Teresa Altet inicia la temporada de Trobades i sortides amb la participació a la Trobada de Gegants d'Escola que es va celebrar a Terrassa organitzada per la colla de l'escola Vedruna-Vall.

Més de 20 colles d'arreu Catalunya van recórrer el casc antic de Terrassa des de la Plaça Vella a la Plaça Nova en el que ben pot ser una metàfora del món geganter: una mostra de l'evolució de la tradició gegantera a Catalunya amb la qual Ampas, escoles i famílies aconsegueixen introduir els més petits al món geganter, el converteixen en una activitat divertida i familiar i permeten que aquesta mostra de cultura popular enganxi també la canalla, el futur de les colles geganteres.

La Diada va ser tot un èxit organitzatiu amb esmorzar, sopar, tallers i diverses activitats per als nens a banda de la plantada a l'emblemàtica Plaça Vella, i la cercavila. Nombrosos voluntaris van ocupar-se en tot moment de les colles participants i tots plegats van gaudir d'un dia a més a més assolellat.

La jornada també va comptar amb els balls protocolaris de l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i dels Gegants de Terrassa, els grallers de les colles van tocar Els Segadors i totes les colles van ballar el Gener, Febrer i passi-ho be.

Com a tancament, els nombrosos timbalers presents van fer una batukada conjunta que s'està fent tradicional i que es mostra com a peça clau per atraure els més petits cap a les colles.

A banda, a la colla gegantera de la Teresina i l'Oriol es van apropar diverses colles per confirmar la seva participació a la 9a Trobada Gegantera del Teresa Altet que se celebrarà pròxim 26 de maig i que suposa el 15è aniversari de la colla. De moment ja n'hi han 14 colles que han mostrat la seva intenció de participar en la que serà la Cercavila més nombrosa de les 9 edicions i que es presenta com un repte per a la colla.
Crónica de Félix Magallón membre de la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada