.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 29 d’abril del 2017

Sant Jordi - 36a Edició de la Festa del Centre Aragonès de rubí - Geganters


La temporada de primavera de la colla gegantera de l’escola Teresa Altet ha començat amb una actuació nova i diferent. Per primera vegada la colla va ser convidada pel Centro Aragonés de Rubí a participar a la festa que cada any se celebra en honor a San Jorge, patró de l’Aragó a la plana de Can Oriol.
 
A la seva 36a edició de la festa, el Centro Aragonés ha volgut que fos no només una exhibició de jotes i jocs tradicionals aragonesos i un sopar popular, com era tradició, sinó que també fos una col·laboració amb altres entitats, una barreja de mostres musicals i entitats. Així de la festa han participat la Tuna de Rubí, el grup de ball modern de l’escola 8 Temps, la colla gegantera com a mostra de cultura tradicional (que també té força a l’Aragó) i el grup de jotes del centre rubinenc, el grup Somontano.
 
I tots plegats, creant vincles entre entitats diverses, vam gaudir d’un bon matí que va concloure amb el dinar típic aragonès a base de “caldereta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada