.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 11 de febrer del 2018

Trobada - XXVII Trobada Gegantera de Sant Vicenç - Gegants i Capgrossos

Castellbisbal celebra la seva Festa Major d'Hivern al gener, en honor al patró del poble: Sant Vicenç Màrtir. La festa de Sant Vicenç se celebra el 22 de gener i, amb motiu d'aquesta data, se celebren diverses activitats culturals i esportives: entre totes les activitats les més destacades són la Botifarrada Popular i la Trobada de Gegants de la Festa Major d'Hivern.

La Colla Gegantera de Castellbisbal va organitzar la XXVII edició de la tradicional Trobada de Gegants, que es va celebrar el diumenge 21 de gener al matí, i en què van participar gegants d'arreu del territori, tot commemorant els 20 anys de la gegantona Rita, que presentava la seva nova imatge.

La Trobada va començar a partir de les 9.30 hores, amb la Plantada de Gegants a l’Av. Gaudí, al costat de l’Ajuntament, amb les colles de Argelès-sur-Mer (França), Delta del Prat de Llobregat, Gegants del Càmping Park Playa de Roda de Berà, de l’Esbart Dansaire de Rubí, de Girona, de la Granada del Penedès, de la Llacuna, de la Roca del Vallès, de Llinars del Vallès, de Masquefa, de Matadepera, de Rubí i de Terrassa.

Cap a les 11.30 hores, la celebració festiva continuava amb la passejada gegantera pels carrers de Castellbisbal, començant a l’Av. Gaudí i acabant a la Pl. de l’Església sobre les 13 hores, on es van fer les presentacions de les colles, ballades individuals, parlaments i entrega de recordatoris, i ball final de totes les colles.


Crònica extreta del Butlletí 45 de l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografia de Marc Albert Lopez de Extremera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada