.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 15 de setembre del 2015

Trobada - XVI Trobada de Gegants i Capgrossos de Sant Roc - Gegants i Capgrossos

La Colla de Geganters de Rubí ha participat, com cada any, molt activament en la Festa Major de Sant Roc, la festa major petita de la ciutat de Rubí.
    
Per una banda, va organitzar la XVI Trobada de Gegants de Sant Roc on van participar les colles geganteres de la Ciutat. Els gegants de Rubí, els gegants del col·legi Teresa Altet i la geganta Lola del Pinar i la com a colla convidada les gegants de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú. Els capgrossos del C.N. Rubí van excusar assistència a última hora per falta de portadors. Aquesta activitat es va desenvolupar dissabte dia 5 a la tarda.
     
Fotografía de Joan Miquel Merino

Després de la plantada en el carrer de Sant Jaume, que va començar puntual a dos quarts de set, a un quart de vuit es va realitzar la passejada de gegants pels carrers del centre de la ciutat, que va ser seguida pels rubinencs, que passejaven pel centre a aquella hora; passejada que va finalitzar a un quart de nou quan entraven a la Plaça Dr. Guardiet a on es celebraven el gruix d'activitats organitzades per les diferents entitats de Cultura Popular que conformen la Taula. Seguidament, cada colla va fer ballar els seus gegants, per continuar les activitats programades i acabant dansant totes juntes als sons de l’Esclat Rubinenc”. Des de la colla de geganters considerem que ha estat tot un èxit.

Fotografía de Joan Miquel Merino
     
Fotografia de Jordi Garcia @localpres
       
Paral·lelament la colla de gegants, va ajudar en la organització d'activitats infantils que es van desenvolupar tot el cap de setmana al solar d'ERC (adjacent a la Plaça Dr. Guiardiet), amb l'aportació dels tobogans gegants cedits per l'ACGC (Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya), juntament amb un taller a on els nens podien pintar els gegants; i aon van participar centenars de nens tant dissabte com diumenge.
   
    Fotografia de Jordi Garcia @localpres

Activitats geganters de sant Roc 2015 que han sigut molt participatives i un èxit.
Textos facilitats per Marc Albert Lopez, Secretari de la Colla de Gegants de Rubí.

Fotografies de Jordi Garcia, @localpres i Joan Miquel Merino de la Colla de Gegants de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada