.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 11 d’agost del 2016

Trobada - XXVII Trobada Gegantera a la Garriga - Gegants

El passat diumenge, 31 de juliol, els Gegants rubinencs (Roc, Paula, Laia i Galderic), juntament amb la Colla de Geganters de Rubí es van desplaçar cap a la localitat de La Garriga (Vallès Oriental) per tal de retornar la visita que ens van fer els gegants d’aquesta localitat Magí i Xixilona i el gegantó Benet (padrí de la nostra gegantona), durant la passada Trobada de Gegants de Rubí, concretament dissabte dia 9 de juliol.
    
Diumenge de bon matí, a quarts de nou del matí, l’expedició gegantera es va concentrar al local geganter per tal de carregar els gegants al camió per passar el matí a La Garriga, tot sortint de seguida a la localitat del Vallès Oriental, per tal de participar de la “Trobada de Gegants i Capgrossos” de La Garriga. Cap a quarts de deu arribada a destí, descarregada del gegants i Plantada davant del Patronat (el teatre municipal) de totes les colles participants: Balsareny, Callús, L'Esquirol, Les Franqueses del Vallès, Els Pallaresos, Els Bouets i La Vaqueta del Raval, Rubí, Teià, Sant Antoni de Vilamajor i Sant Llorenç Savall i la Colla amfitriona de La Garriga. Un cop esmorzats, a quarts de dotze, Passejada gegantera per la població, per acabar a la Plaça de l’Església als volts de la 13h a la mateix plaça, presentació de les colles participants, tot oferint cada colla una ballada de gegants al entrar a plaça. En acabat els balls geganters,  parlaments, entrega dels recordatoris i ball final conjunt com a fi de festa.
   
Les properes activitats geganteres un cop passades les vacances d’agost seran: diumenge, dia 28 d’agost per participar a la Trobada de Gegants de Matadepera dins de la seva Festa Major. I a l’altre cap de setmana (3 i 4 de setembre), participació a la Festa Major petita de Rubí (la segona festa major de la ciutat).
     






   
Textos de Marc Albert Lopez de Extremera, membre de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada