.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 22 de novembre del 2016

Trobada - VIII Trobada de gegants Sant Llorenç Savall - Gegants

El passat cap de setmana, 20 de novembre, els gegants rubinencs, en Roc, la Paula, la Laia i el Galderic, varen desplaçar-se a la població de Sant Llorenç Savall del Vallès Occidental, per participar a la VIII Trobada de Gegants d’aquesta población, en motiu de la Festa Major d’Hivern en honor de Sant Climent; Tornant la visita que aquesta colla va fer a Rubí el passat juliol en motiu de la trobada gegantera rubinenca.
    
A primera hora del matí de diumenge, l’expedició gegantera, formada pels gegants i geganters, sortien cap a Sant Llorenç Savall per participar de la festa gegantera d’aquesta població. Un cop arribats a Sant Llorenç Savall, a partir de dos quarts de deu, els gegants amfitrions, més els gegants de la resta les colles participants (Aiguafreda, Barbera del Vallés, Caldes de Montbui, Caldes d’Estrac, Castellar del Vallés, Castellcir, Centelles, Fal·lera Gironina, Bcn - La Marina, Rubí, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Santa Perpetua de la Moguda, Tàrrega) van fer la Plantada a la Plaça Major. Cap a migdia, als volts de tres quarts de dotze, va començar la Passejada gegantera pels carrers de Sant Llorenç Savall, des de la plaça major fins als Jardins de la Casa de Cultura, tot recorrent el centre de la població i els llocs mes emblemàtics d’aquesta localitat vallesana. Cap a un quart d’una del migdia, es va arribar a la placeta del Casa de Cultura, on es van presentar les colles participants a la Trobada, seguidament es va fer la ballada de cada colla participant, parlaments , entrega del recordatori de la trobada gegantera i per acabar el ball final conjunt de totes les colles geganteres participants a la trobada santllorençana.
   
Aquesta ha sigut la ultima sortida de la temporada de  la Colla gegantera i dels gegants de la Ciutat, fora de Rubí. Com a punt final de la temporada, ens queda, l’actuació al “Poema de Nadal” que es farà el 18 de desembre al Teatre Municipal La Sala.
       
 


      
Textos de Marc Albert Lopez de Extremera, Adjunt a presidencia de la Colla de Geganters de Rubí.
Fotografies de l'Arxiu de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada