.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 23 de novembre del 2016

Trobada - Les Gegantes amb Tu , un Projecte Solidari - Gegants


  
El projecte Les gegantes amb tu va néixer fa un any quan els geganters de Sant Pere de Vilamajor van decidir ajudar en la lluita contra el càncer de mama. Durant tot el 2016 han fet accions per recaptar fons que permetin investigar i també visualitzar la malaltia. I passat 20 de novembre va culminar amb la trobada de gegantes i gegantones més gran que mai s’havia fet:
   
80 colles amb més de 100 gegantes i gegantones, més de 500 geganteres i geganters que es van aplegar a l’Avinguda Maria Cristina de Barcelona.
   
L’organització va preparar un matí solidari amb la tradicional plantada i ball conjunt. Per allò, fa setmanes es van repartir les partitures perquè els músics pugessin preparar el balls.
   
La diada gegantera va comença als volt de les 9 amb l’arribada i plantada de figures.
   
Cap a les 10 del matí es va cridar els musics per assajar les músiques i als portadors els hi van mostrar el ball conjunt de la festa per tal que tot llues be.
   
Una vegada fet l’assaig general, les colles han amenitzat el matí amb les peces fins que ha començat el concert del cantautor Sander Clasen.
   
A les 12:30 tothom va participar i gaudir del ball conjunt assajat per continuar amb els parlaments d’autoritats i organitzadors.
  
La festa va concloure amb altre ball conjunt, el tradicional Gener Febrer i passi-ho be.





  
Crónica de Félix Magallón, Secretari de la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de l'Escola Teresa Altet.
   
Alguns enllaços amb més información:
  
   
   
   
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada