.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 8 de novembre del 2016

Concurs - Concurs de Sardanes a Balaguer - Sardanes

Les colles de l’Escola de Sardanes Flor de Neu tanquen temporada a Balaguer. La colla infantil acaba en cinquena posició i la juvenil en segon lloc.
   
    
Les colles Petits Galzeran (infantil) i Brots de Galzeran (juvenil) han tancat aquest diumenge a Balaguer la seva temporada d’actuacions d’aquest anys on participaven com a colles lliures. La plaça Mercadal de la capital de La Noguera ha acollit aquest diumenge la final del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma i la final del Campionat de Catalunya de colles grans i la final del Campionat de Veterans. Al concurs han ballat 42 colles amb un total de 500 dansaires. Tot i la gran presència de dansaires a la plaça el concurs s’ha fet de manera simultània, sinó per tandes, amb la qual cosa no s’han vist totes les colles ballant al mateix temps -tret de la sardana revessa-  encara que s’ha pogut apreciar millor el nivell de cadascuna de colles.

La Bellpuig Cobla ha estat l’encarregada d’interpretar les vuit sardanes del concurs. A més, ha estrenat la sardana Lo pont de Balaguer, un tema del compositor Dani Gasulla que ha compost per un encàrrec que se li va fer al concurs del 2015 quan es va tocar una sardana revessa creada per ell.
   
     
La colla infantil ha quedat en cinquena posició de la seva categoria mentre que la juvenil ha quedat en segona. Com en altres anys, la colla Mare Nostrum ha resultat guanyadora del campionat de Catalunya i la Sabadell en el campionat de veterans.

Tot i haver tancat temporada, l’Escola de Sardanes Flor de Neu celebrarà el festival de cloenda el pròxim dissabte 19 de novembre amb la participació de dansaires, monitors, pares i mares. L’acte, que es farà a les 18 hores al Casal Popular, consistirà en diferents esquetxos i actuacions musicals, recitals de poesia i ballades de les tres colles que componen l’entitat. L’entrada a l’acte és gratuïta i oberta a tothom.

Crònica escrita per Jordi Rius, membre de l'Escola Flor de Neu.
Fotografies de l'arxiu de l'Escola Flor de Neu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada