.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 28 d’octubre del 2016

Nit de Reis - La Comissió de Reis de Rubí - Tradicions


   
Rubí es prepara per rebre un any mes a Ses Majestats d'Orient, la Comissió de Reis, ha començat a treballar per tal que el proper cinc de gener, els rubinencs i rubinenques puguin rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats pel Carter Reial i el Mag Rubisenc, a l’esplanada de l’escardivol, així com saludar-los a la cavalcada de Reis, que transcorrerà un any mes pels carrers i places del centre de la ciutat.
   
La comissió de Reis de Rubí, formada per persones vinculades a entitats de cultura, a Ampas dels diferents instituts de la ciutat i tècnics de cultura de l’ajuntament, treballa aquests mesos intensament perquè la nit màgica, sigui possible un any mes. El dia cinc de gener tot ha d’estar a punt, patges, vestuari, maquillatge, carrosses, comparses, grups d’animació, musics, tot, fins hi tot l’últim caramel que serà llençat; De gran part d’aquesta feina se’n encarrega la Comissió de Reis. Un grup de Rubinencs que treballant altruísticament per la festa, per la tradició, pels mes petits, doncs realment Ells son els autèntics protagonistes de la festa.
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada