.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 9 d’octubre del 2016

Exposició - Rubí amb Ulls de Gegant - Inauguració


 
Ahir per la tarda es va celebrar la inauguració de l’exposició “Rubí amb Ulls de Gegant”, Exposició amb la qual es rememoren els 60 anys de tradició gegantera a la nostra ciutat. L’acte va estar presidit per l’Alcaldessa de Rubí Ana Maria Martínez i el Regidor de Cultura Moisès Rodríguez, L’acte, presentat per Joan Gallisa, Director del Museu Municipal, es va iniciar amb uns parlaments, el primer en parlar va ser el director de l’exposició Joan Miquel Merino, que va agrair la presencia d’autoritats i assistents i va fer una síntesis de la feina realitzada per documentar aquests 60 anys de tradició gegantera. Eduard Puigventós, historiador local i col·laborador del Museu Municipal, va presentar el llibre que s’ha editat en motiu de l’exposició i que porta per títol el mateix nom que l’exposició, del qual Ell es coautor amb Joan Miquel Merino. Tot seguint va ser el torn de paraula del senyor Robert Quirantes de l’agrupació de colles geganteres de Catalunya i adjunt a la presidència, que va expressar la bona predisposició de la colla gegantera de la ciutat per col·laborar en tots els actes que organitzant des de l’agrupació i va fer menció a que son un autèntic referent en el mon geganter del nostre país. Josefina Hinojosa, presidenta i cap de colla de l’entitat local, va seguir amb els parlaments, agraint l’assistència de tothom i presentat d’una manera molt original la historia gegantera de la ciutat, mitjançant una carta escrita per Laia, la gegantona de la colla, en la qual parlava dels seus avis, els gegants i reis, Isabel i Fernando i dels Seus pares, en Roc i la Paula, els actuals gegants de Rubí Va tancar els parlaments Anna Maria Martínez, alcaldessa de Rubí.
 


     
Tot seguit els gegants de la ciutat van celebrar aquests 60 anys de tradició gegantera, amb els tradicionals balls de gegants a la plaça del Castell, i van oferir una copa de cava en els assistents i xocolata pels petits i no tan petits.





 
Amb aquesta exposició el Museu Municipal tanca la temporada 2016, l’exposició restarà oberta fins el 15 de gener de 2017.
 
Crónica escrita per Jaume Comas
Fotografíes de Jaume Comas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada