.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 6 d’octubre del 2016

Exposició - Rubí amb Ulls de Gegant - Gegants i Capgrossos



Inauguració de l'exposició commemorativa del 60è Aniversari de la tradició gegantera a Rubí, juntament amb el 20`Aniversari de la gegantona Laia i del 10è Aniversari del Galderic, que es farà el proper dissabte 8 d’octubre al Castell de Rubí a les 18h.
    
El 29 de juny de 1956, festivitat de Sant Pere Apòstol, patró de la població, en acabat l’Ofici de Festa Major, Rubí batejava la primera parella pròpia que havia tingut la localitat, iniciant així la tradició gegantera a la nostra ciutat, aleshores vila, de Rubí. Per tant, enguany fa 60 anys d’aquest fet, i per aquest motiu la Colla de geganters de Rubí, juntament amb l’Ajuntament de Rubí (a través del Castell-Ecomuseu Urbà) organitza una exposició commemorativa per celebrar-ho, sota el títol de “Rubí amb Ulls de Gegants”; a part de fer un repàs de la historia gegantera d’aquest 60 anys, i de com han evolucionat els gegants de Rubí, durant aquest temps, també es farà un repàs de com ha evolucionat la ciutat durant aquest 60 anys. Es per aquest motiu que aprofitant la exposició, s’editarà un llibret, que combinarà Cultura e Història local, llibret que ha estat confeccionat conjuntament per l’historiador local Eduard Puigventós, i per l’expert local de Cultura Popular i Tradicional i membre de la Colla de Geganters de Rubí en Joan Miquel Merino, llibret que es presentarà durant l’exposició  gegantera. També, aprofitant la exposició gegantera, celebrem els aniversaris dels gegantons rubinenc: la Laia en fa 20 anys, ja que fou batejada l’11 de maig de 1996 durant la V Trobada de Gegants del Vallès (i III Trobada de gegants de Rubí), celebrada a la nostra població durant el maig de 1996, i els 10 anys del gegantó Galderic, que fou batejat el dissabte 1 de juliol del 2006, dins dels actes de la XIII Trobada de Gegants de Rubí que es va dins de la Festa Major d’aquell any.
         
L’exposició gegantera romandrà exposada al Castell-Ecomuseu Urbà de Rubí des del dissabte dia 8 d’octubre fins diumenge 15 de gener del 2017 amb l’horari següent: dimarts i dimecres de 16h a 20h, dijous, divendres i dissabte  d’11 a 14h i 16h a 20h i diumenges d’11 a 14h (dilluns tancat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada