.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 7 de gener del 2017

Tradicions - Cavalcada dels Reis Mags d'Orient - Reis 2017

Milers de rubinencs i rubinenques comparteixen la màgia dels Reis d’Orient.
       
       
Melcior, Gaspar i Baltasar han gaudit d’una gran rebuda a l’Escardívol i després han protagonitzat una espectacular cavalcada, que enguany ha estrenat decoració inspirada en l’or, l’encens i la mirra
  
Els rubinencs i rubinenques han sortit massivament al carrer per donar la benvinguda als Reis Mags d’Orient. Desenes de milers de persones han rebut Ses Majestats aquest dijous, ja fos a l’Escardívol, que s’ha omplert a vessar per presenciar l’arribada dels Reis, o al llarg del recorregut de la cavalcada.
   
Com ja és tradició, el Mag Rubisenc ha estat l’encarregat de preparar l’aparició màgica de Melcior, Gaspar i Baltasar. Des de l’escenari de l’Escardívol, el vell alquimista ha recordat als infants els versos màgics que guien el camí de Ses Majestats fins a Rubí. Després de recitar aquestes paraules, els Reis han fet acte de presència davant d’un mar de varetes de llum agitades pels nens i nenes.
      
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat la benvinguda oficial a Ses Majestats i els ha lliurat les claus que obren totes les llars de la ciutat. La màxima responsable municipal ha agraït a Melcior, Gaspar i Baltasar que hagin arribat puntuals a la seva cita amb Rubí i els ha convidat a ser generosos amb els infants de la ciutat: “No deixin cap pany sense obrir, cap finestra sense aixecar. Aquests dies els nens i nenes han parlat amb el Mag Rubisenc i li han dit que s’havien portat molt i molt bé. Li han demanat coses personals però també han demanat bons desitjos per a la nostra estimada ciutat. Li demanem als Reis que els tinguin en compte”.
      
Després de les paraules de l’alcaldessa, ha estat Melcior qui s’ha adreçat als nens i nenes per agrair-los la calorosa benvinguda i garantir-los la seva presència a totes les llars de la ciutat. Sa Majestat també ha tingut un afectuós record per a les famílies dels infants: “Estem convençuts que aquest any us heu portat bé o, si més no, ho heu intentat i heu fet cas als vostres pares i mares, avis i àvies i tiets i tietes. Ells us estimen molt i volen el millor per a tots vosaltres”.
      
L’arribada dels Reis ha estat seguida des de l’escenari per un grup d’infants triats per sorteig entre tots aquells que, durant aquesta setmana, han expressat les seves il·lusions a l’arbre dels desitjos del campament del Mag Rubisenc.
     
Com ja és habitual, tot l’acte ha estat traduït en directe amb llenguatge de signes per fer-lo accessible a les persones amb problemes d’audició. A més, l’Ajuntament ha habilitat per segon any consecutiu una fila zero reservada a persones amb diversitat funcional per garantir que tots els infants poguessin gaudir d’aquest moment especial sense impediments físics.
      
Una cavalcada espectacular
      
Després de l’acte de benvinguda a l’Escardívol, s’ha iniciat la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat. Set carrosses han format part de la comitiva, que també ha comptat amb altres elements d’animació. Des dels vehicles, els Reis Mags d’Orient, els seus patges, el Carter Reial i el Mag Rubinenc han tingut ocasió de saludar els milers de rubinencs que es congregaven al llarg de tot el recorregut.
      
La cavalcada ha mantingut l’itinerari de l’any passat però el disseny de les carrosses s’ha renovat completament amb una espectacular decoració inspirada en l’or, l’encens i la mirra. No hi han faltat les sorpreses en alguns dels vehicles, que han contribuït a fer més divertit el recorregut.
     
Pel que fa als caramels, s’han llançat les 4 tones habituals de dolços sense gluten. Com a novetat, el repartiment s’ha fet des de la primera i l’última carrossa amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat dels assistents i, alhora, facilitar que tothom pogués gaudir còmodament de l’espectacularitat de l’acte. També per evitar incidents, els caramels s’han llançat a partir de la plaça Catalunya, ja que els primers trams del recorregut són massa estrets.
      
El recorregut de Ses Majestats ha finalitzat a la plaça del Doctor Guardiet, on els Reis han fet la tradicional adoració al nen Jesús i s’han acomiadat dels infants rubinencs.
      
Més de 1.200 infants visiten el Mag Rubisenc
     
Durant els dies previs a l’arribada dels Reis Mags d’Orient, els infants de Rubí han tingut la possibilitat d’acostar-se al Castell per visitar el campament del Mag Rubisenc. Entre dilluns i dimecres, un total de 1.220 nens i nenes han passat pel laboratori del vell alquimista i li han lliurat les seves cartes per a Ses Majestats. Si es comptabilitzen els acompanyants, han estat unes 3.660 persones les que han desfilat aquests dies pel Castell on, a banda de visitar el laboratori del mag, també han pogut participar en un taller d’elaboració de panderetes, penjar il·lusions en un nou arbre dels desitjos i gaudir de l’animació del grup Xarop de Canya.
    
 

    
Fonts Ajuntament de Rubí
Fotografies de @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada