.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 18 de juliol del 2017

Entitats - Colla de Geganters Club Amics de Rubí - Gegants i Capgrossos

Història: La Colla Gegantera va ser creada l'any 2006, amb l'arribada del Gegantó Quimet el 26 de Juliol de aquell any.

L'any 2007 vam crear un altre Gegantonet, el qual va desaparèixer aquell mateix any per problemes d'estructura, a més també comptaven amb una tropa de 5 capgrossos anomenats: Maria, Joanet, Pepet, Bruixota i Bob; tots aquells capgrossos amb el pas del temps van anar deteriorant-se fins que un dia es va decidir eliminar-los per poder tenir espai per poder construir elements més ben fets, ja que llavors tots menys el Quimet eren de cartró.

L'any 2009 vam estrenar un nou capgròs molt entranyable per nosaltres, en Jordi, qui va tenir el privilegi de poder sortir per primera vegada a sortides oficials acompanyant la Colla Gegantera del Teresa Altet a sortides com la Festa Major, a Viladecavalls, Barcelona , Cassà de la Selva,...

També vam crear un altre capgrós aquell any, el Conan que va acabant desapareixen a finals de 2014.Cal destacar què aquell any es va restaurar i vàrem augmentant l'alçada del Quimet, fent què arribés al metre noranta.

L'any 2010, a les Festes de Barcelona, el Jordi va patir un accident i, a partir de la sortida a Moja del 18-4-2010 el va rellevar un altre capgrós, en Manel el qual va acompanyar a la Colla Teresa Altet fins 2012, va poder participar a trobades com a Juneda, La Llagosta, Argelès, La Seu,...entre altres.

A l'octubre s'estrenà el nou gegantonet de la Colla, el petit Pitus, es va estrenar al Bosc de Can Oriol el dia 31-10-2010.

L'any 2012,per FM es va fer un acte al Teatre on van participar els Capgrossos del Teresa Altet i el ''CasalXou'' on el Capgròs Manel va fer la seva darrera actuació amb els del Teresa Altet.

L'any 2015 es redundà la colla amb les renovacions dels gegantons, l'arribada de la capgrossa Àvia i moltes sorpreses més.

Aquell any vam debutar en sortides oficials com a colla pròpia a llocs com: La del Vallès (Matadepera), Rubí, Ciutat Gegantera (Terrassa),...

L'any 2016 i 2017 están sent unes bones temporades plagades de sortides com a Sabadell, Terrassa, St.Cugat, Rubí,Bonastre,...

Cal dir que totes les figures són de creació pròpia menys l'àvia.

QUÈ SIMBOLITZEN LES FIGURES?

Els nostre gegantó Quimet representa la joventut de la ciutat, està inspirat en un noi d'uns 12-13 anys de la dècada dels 90.

El Pitus representa la infantessa i la innocència dels nens petits de la ciutat, està inspirat en un nen d'entre 7 i 9 anys de l’actualitat. Tots dos gegantons són germans.

Els capgrossos Manel i Jordi representen l'alegria i la capgrossa Àvia representa la saviesa d'una persona gran.Textos de Ismael Gutierrez, President i creador de gegants, de la Colla de Geganters Club Amics de Rubí.
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera Club d'Amics de Rubí gegants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada