.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 11 de juliol del 2017

Rubifolk 2017 - 17è Festival de Dansa Internacional de Rubí - Dansa

El festival internacional de dansa organitzat per l’Esbart Dansaire ha comptat amb el Ballet Folklòric Tepenahuatl de Nicaragua i el Ballet Dakar de Senegal. Finalment, dijous es va saber que el grup de Cant i Danses de Manahau de Tahiti a la Polinèsia francesa, no podia viatjar per un problema burocràtic, però l’organització va seguir treballant, per aconseguir un nou grup i finalment es va poder comptar amb el grup senegalès, amb ells es va mantenir la programació del festival i totes les seves activitats.

En les darreres edicions, la nova organització està treballant per millorar el festival i aportar coses noves i atreure nous públics. Per això, s’han programat algunes activitats paral·leles i adreçades al públic general.

Dijous es va celebrar la festa de benvinguda amb danses participatives i rom cremat a a la plaça del Doctor Guardiet. Divendres, va ser el dia de l’espectacle inaugural, amb l’actuació de la Factoria Mascaró. Dissabte matí, va començar el festival amb l’activitat El Mercat dansa, en el Mercat Municipal. I va ser al vespre que actuaran els grups convidats, per finalitzar el dia amb el concert de Folk de les Absentes. Diumenge, dia de la cloenda, el matí es va celebrar el Petit Rubifolk a la Rambla del Ferrocarril, amb festa de l’escuma, adreçat als més petits, i la cloenda va ser a la tarda vespre, amb una plaça del Doctor Guardiet de gom a gom, amb l’actuació de tots els grups participants, finalitzant amb les parlaments, agraïments i l’entrega de obsequis, entre els grups de dansa.


Tots els espectacles van ser gratuïts amb el mètode de taquillatge invers. Un sistema que segons Joan Camps, president de l’Esbart Dansaire de Rubí, enguany no ha funcionat com s’esperava, apuntant que es buscaran nous mètodes i els canvis necessaris per fer mes atractiu i adaptar el Rubifolk 2018 a les necessitats del públic assistent.














































































Crònica i fotografies de Jaume Comas Gestor del Blog de Cultura de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada