.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 22 d’octubre del 2017

Exposició - Figures i Pessebres, Cent Anys de Pessebres a Rubí - Tradicions


En motiu de la celebració dels 100 anys de tradició pessebrista a Rubí i dins dels actes de la 47è Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, l’Associació de Pessebristes de Rubí ha presentat en el celler cooperatiu de la ciutat una exposició de diorames i figures molt recomanable de visitar.

Un document de l’any 1917, que convocava un concurs de pessebres a la ciutat, és l’origen de l’Associació de Pessebristes de Rubí. Per celebrar el centenari d’aquest esdeveniment, l’associació de Pessebristes de Rubí organitza la present exposició formada per dues àrees temàtiques:

Figures. Figures de diferents autors de propietat de l’associació, figures fetes dels pessebristes de l’associació i figures del món del col·leccionista Ferran Manau i Graupera que s’interessa pels pessebres d’arreu del món i aconsegueix una mostra variada que s’integra a la col·lecció Gaju de Rubí.

Pessebres. Vint Diorames de pessebristes de l’associació i un diorama construït conjuntament pels membres de l’associació l’any 2003 en memòria de Miquel José, Salvador Roset i Salvador Camps.

L’exposició s’inclou en els actes de las 47è Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears.




























Textos de l'Associació de Pessebristes de Rubí.
Fotografies de Jaume Comas Gestor del blog de cultura de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada