.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 24 de desembre del 2017

Nadal 2017 - Exposició de Diorames de Nadal - Pessebres


El passat 17 de desembre va ser inaugurada l’exposició de Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que romandrà oberta fins el 14 de Gener a l’espai expositiu Aula Cultural de l’Avinguda de Barcelona. En aquesta edició els membres de l’associació, per celebrar el 100 anys del primer concurs de pessebres de Rubí, han volgut imaginar el Rubí de 1917.

Es un pessebre de gran format, que els ha portat feina al llarg de l’any; El pessebre s’ha treballat en diferents fases, primer es treballa la idea del que es vol fer, de la idea es passa a esbossos i dibuixos, probes de colors i materials, finalment es en el mes de novembre quan arriba el moment de construir-ho i muntar-ho , i de intentar ser fidels a la seva idea original. Tota la feina es concebuda sabent que un cop finalitzada l’exposició, aquestes obres d’art seran destruïdes, conservant les figures i alguna de les peces principals, pensant ja en properes edicions.

L’Associació de Pessebristes esta oberta a rubinencs i rubinenques que els engresqui l’art de fer pessebres i en vulguin aprendre, mai se sap on pot estar un futur artista.

Aquesta mostra ha esdevingut tot un clàssic de les dates nadalenques a la nostra ciutat i des de fa ja molts anys. L’Associació de Pessebristes de Rubí també col·labora cada any amb la construcció del pessebre exposat a la Biblioteca Municipal Mestre Marti Tauler, el pessebre de l’església de Sant Pere, així com el pessebre que hi ha fixa per aquestes dates a la plaça de Pere Aguilera.




















Textos i Fotografies de Jaume Comas, gestor del Blog de Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada