.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 6 de desembre del 2017

Trobada - Festes de Sant Andreu del Palomar - Gegants i Capgrossos


Des del dissabte 18 de novembre, els Gegants de Rubí, el Roc i la Paula, han participar a l’exposició GERMANS, exposició emmarcada dins de la V Mostra d’Imatgeria Festiva de Sant Andreu, sent la Colla de Geganters de Rubí, l’única entitat forana que hi ha participat.

Enguany, la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu del Palomar commemoren el 35è aniversari de l’Andreu i la Coloma, els gegants municipals de Sant Andreu, així com els de l’entitat.. En aquest marc excepcional, diumenge dia 3 de desembre van organitzar la Trobada de gegants GERMANS, gegants fets de forma seriada a partir del mateix motlle creat l’any 1947 per l’escultor Lluís Sabadell i Arnau.

La trobada de Gegants va començar a mig matí, amb la sortida del seguici festiu de Sant Andreu, des de la parròquia dels sants. La plantada de gegants davant de la Parròquia amb les Colles participants de Roquetes, L’Espluga de Francolí, Peralta (Navarra), Cervera, Sant Pere de Ribes, Flix, Ivars d’Urgell, Alcover, Cornellà de Llobregat, Alaior (Menorca), El Prat de Llobregat, Sant Just Desvern, Llagostera, Viladecans, Figueres, Santa Coloma de Queralt, Argentona, Cubelles, Santa Coloma de Gramenet, Sant Quintí de Mediona, Rubí, Oliana, L’Esquirol, Calafell, Cerdanyola del Vallès, Aiguafreda, Lleida, Algemesí (País Valencià) , Riudecols i Barcelona i l’organitzadora de Sant Andreu de Palomar.

La Trobada ha continuat al migdia amb repic de campanes e inici de la cercavila pels carrers de Sant Andreu. Començant al carrer Segre, tot acabant a la plaça Orfila (davant de l’antic Ajuntament), a on s’han fet les presentacions de les colles i els balls: dels Gegants de Sant Andreu i Ball Final de les colles.

Amb aquesta sortida, la Colla de Geganters de Rubí, finalitza el calendari de sortides a geganteres d’aquest 2017

















Crónica de Marc Albert Lopez Extremera, adjunt presidencia de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada