.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 23 de maig del 2018

Activitats - Aplec de Sardanes i Festa dels Xatos 2018 - Festes Populars

Aquest dilluns 21 de maig, Rubí ha celebrat la tradicional Romeria a Sant Muç dins dels actes de l'Aplec de Sant Muç i Festa dels Xatos, que enguany ha arribat a la seva 33è edició, des de la recuperació de la festa que va fer l’Esbart Dansaire de Rubí, l’any del Mil·lenari de la ciutat. Es considerada una de les festes mes llustrades, per l’Esbart Dansaire, Foment de la Sardana i la Parròquia de Sant Pere, entitats organitzadores. 



L’Aplec de Sant Muç es una festa recuperada els anys 80, des de principis del segle XX, era tradicional que els grups Barcelonins anomenats Xatos, vinguessin a la ciutat per celebrar una festa a l’aire lliure. Avui dia, els Xatos i Xates, surten de la plaça del Doctor Guardiet en Romeria fins a l’ermita de Sant Muç; Arribats a lloc i un cop finalitzat l’ofici religiós, la festa continua, amb les actuacions de les entitats tradicionals a l'esplanada davant de l'ermita, amb els geganters, els Castellers els infants de l'Esbart i de Rubí ballant el tradicional Ball dels Xatos, per finalitzar amb la Ballada de Sardanes. M’entres, les colles de diables de la ciutat, comencen l'encesa del foc per preparar la paella, que com cada any, prepara la Unió Extremenya de Rubí, tot acabant la jornada festiva amb un dinar de germanor.





Textos de Jaume Comas, gestor del Blog
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera del barri del Pinar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada