.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 31 de maig del 2018

Trobada - Festa Major del Barri de Can Oriol - Gegants i Capgrossos


Dissabte, 26 de maig a la Festa Major del barri de Can Oriol, la Colla Gegantera de l'Escola Teresa Altet va celebrar la seva 9a Trobada Gegantera i el XVè aniversari de la colla. 

Per tal de commemorar aquesta data la colla va apostar per convidar noves colles d'escola d'arreu i afegir-les a d'altres que habitualment assisteixen a la Trobada i a totes aquelles que en alguna de les 8 edicions anteriors van participar. 

També va canviar el tradicional recorregut de cercavila per donar-li més ressò i obrir-ho als rubinencs ubicant la plantada a la Plaça Dr. Guardiet i fent el recorregut fins la plaça de Ca n'Oriol pels carrers Montserrat, St Pere, Magallanes, Plana Can Bertran, plaça Isabel de Villena (on els geganters van fer un petit descans per refrigerar-se), Mare de Déu de Lourdes i Àvila. 

Uns 200 geganters amb 30 figures festives sumant gegants, gegantons i capgrossos es van aplegar a la plaça del Dr Guardiet sent les colles que van assistir a la trobada: 

Colla Gegantera d'Argeles sur Mer (Catalunya Nord), amb el gegants St Cosme i St Damien i la capgrossa La Tía,.
Colla de Gegants de Santa Eulàlia de Ronçana, que van portar els gegants Gerd i Maduixa, els gegantò Avi Quico.
Colla Gegantera Escola Marta Mata, amb la gegantona Martona i els capgrossos Floquet i Terramar. 
Colla gegantera de l'Escola Marti i Pol amb la gegantona Elionor i Colla gegantera de l'Escola Can Serra amb la gegantona Farigoleta, totes tres de Barberà del Vallès, Geganters de l'Ampa Ignasi Iglesias i La Nota Grallera de Barcelona, amb el gegant Joanot i el gegantò Trasto. 
l'Escola Pins del Vallès de Sant Cugat que van portar els gegantons Drac, Àguila i Pepa i els capgrossos Roc, Júlia, Pinya i Roc i les colles locals del barri del Pinar amb la geganta Lola i el capgros Eruir, l'Escola Can Alzamora i la seva gegantona Matilda, i el Club Amics de Rubí, amb els gegantons Pitus i Quimet 

Cada colla va entrar en plaça fent un ball de presentació i després dels agraïments es va fer la tradicional ballada conjunta. 

La festa es va traslladar al pati de l'escola on tots els geganters convidats van rebre un recordatori de l'esdeveniment i van gaudir del concert d'un nou grup local, Phenomenal People i els més petits van poder divertir-se amb tallers de dibuix, màscares, xapes i baldufes. 

A continuació la colla va oferir una botifarrada i tots aquells que van voler van poder veure la Final de la Champions com a cloenda de festa. 

Destacar la participació de les colles d'escola que col·laboren no sense esforç a la difusió del món geganter i inculquen en la canalla l'esperit geganter per aconseguir que aquesta tradició popular perduri en el temps i la participació de la colla gegantera d'Argeles sur Mer que van fer un llarg viatge per poder acompanyar el Teresa Altet










Crònica de Félix Magallón membre de la Colla de Geganters de l'escola Teresa Altet
Fotografies de l'arxiu de la Colla de geganters del Barri del Pinar i de la Colla de Geganters de l'escola Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada