.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 26 d’agost del 2015

Activitats - Colla Gegantera CEIP Teresa Altet - Any 2014 - 2015

Les sortides de la Teresina i l'Oriol per aquest curs 2014-15 han acabat i ara toca fer balanç. Prop de 20 sortides que van començar per Sant Roc i van acabar, abans de temps, amb la Festa Major Rubinenca, una vegada que no vam poder assistir a l'última trobada, la festa de l'escola bressol La Lluna, una festa que ens fa il·lusió però que aquest curs no hem pogut fer per falta d'efectius disponibles.
    
Algunes de les festes en les quals hem participat a Rubí són la Fira de Sant Galderic, la festa de Nadal al barri de Ca n’Oriol, Carnestoltes, l'enterrament de la sardina, la Festa de la primavera del Teresa Altet, l'aniversari de la geganta Lola del Pinar, la Festa del Barri del Mercat, el Seguici de Festa Major i la XXII Trobada de Gegants de Rubí.
     
També hem sortit als voltants i hem portat els nostres gegantons i capgrossos a les Festes de Santa Eulalia (Barcelona), la Trobada d'escoles de Catalunya (Tarragona), la Cercavila d'escoles de Sant Cugat i a la tradicional trobada gegantera d'Argelès sur Mer a la Catalunya Nord.
    
Com no podia ser d'una altra manera el balanç és positiu. Els geganters, grans i petits ens ho hem passat d'allò més be, hem ballat els nostres gegantons i capgrossos, hem tocat les músiques tradicionals geganteres, hem viatjat, hem gaudit de bones trobades...
    
També hem perdut algun que altra geganter pel camí; les agendes incompatibles i ocupades amb les feines habituals i d'altres no previstes ens han dificultat assolir els nostres objectius però la il·lusió, l'esforç i el treball en equip ha aconseguit allò que semblava difícil.
    
Però hem rebut nous membres a la colla, el que ens fa especialment feliços per una raó ben senzilla: ens permet continuar i pensar que la colla tira endavant any rere any. I ja són 12 anys d'història.
     
Aquest curs, el nostre Oriol ha fet 10 anys i la Teresina està a punt de passar a l'ESO, es fan grans i busquen noves activitats, noves experiències. És per això que pel proper curs ja estan preparant el calendari de sortides i cercant noves colles geganteres als que poder visitar. Així una vegada comencem el nou curs amb la Festa Major Petita rubinenca de Sant Roc ens prepararem per participar a la Ciutat Gegantera 2015, que es fa a Terrassa i la intentarem aprofitar al màxim.
    
Un curs més, hem pogut celebrar amb tota il·lusió la nostra Trobada gegantera del barri de Ca n'Oriol. La Sisena edició ha aplegat uns 100 participants. Varem gaudir d'un bon dia acompanyats per les colles del Pinar i la Sardana i els nois i noies d’Explosió Rítmica que van animar els carrers del barri amb els balls de gegants, gegantons i capgrossos i amb el ritme dels joves músics de percussió.

El resum en fotografies:









Textos facilitats per Felix Magallón, Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada