.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 28 d’agost del 2015

Exposició - Mostra Itinerant Gegants de Paper - Nota de Premsa

     
El proper dissabte 29 d’agost, la mostra itinerant de GEGANTS DE PAPER, promoguda per la Colla de Geganters de Rubí, serà presentada a l’AMETLLA DE MEROLA (Berguedà), a les 17h, a la Biblioteca, on restarà fins el dia 20 de setembre, tot coincidint amb el 25è aniversari dels gegants de l’Ametlla de Merola, en Mateu i na Maria de Merola, i la seva festa major.
   
A l’acte inaugural assistiran la Cap de Colla dels geganters de Rubí, Fina Hinojosa, el secretari de la colla Marc Albert López, i el comissari de la mostra, el geganter Joan-Miquel Merino, que ha estat convidat a adreçar unes paraules durant el moment de la inauguració.
   
L’expedició rubinenca arribarà a l’Ametlla durant el matí, per tal de gaudir d’una mostra de balls de gegants, i per la tarda de la inauguració de la mostra, un espectacle infantil de Noé Ribas, “A Ritme de Gegants”, així com també gaudiran de la tradicional trobada de gegants, que aquest any comptarà amb la participació dels gegants de Navàs, Andorra la Vella, Sant Pol de Mar, Santa Maria d’Oló, i els amfitrions de l’Ametlla de Merola, moment en que aprofitaran per establir contactes amb alguna de les colles participants a la trobada, per tal d’acordar una possible visita a la ciutat de Rubí.
   
L’Ametlla de Merola, antiga colònia tèxtil fundada pels germans Serra, compta amb una tradicions populars més que centenàries, com són el Ball de Cascavells, el Ball de Nans, nans que ja existien abans de 1899, i la representació dels populars pastorets que sota el títol de La Flor de Nadal, tenen lloc en aquesta vila des de l’any 1887, pastorets que a l’any 2007 van ser reconeguts amb la distinció de la Creu de Sant Jordi, per part de la Generalitat de Catalunya.
   
Un cop finalitzada la mostra a l’Ametlla de Merola, aquesta es traslladarà fins a la capital de la terra ferma, a la ciutat de Lleida, sol·licitada per la regidoria de cultura de la Paeria, on amb motiu de les seves Festes de Tardor en honor a Sant Miquel, s’inaugurarà el dia 22 de setembre, i on restarà fins el dia 25 d’octubre.
    
Gegants de l'Atmella de Merola
Fotografia: Joan Miquel Merino

Nans de l'Almella de Merola
Fotografia: Albert Rumbo

Els Pastorets de l'Atmella de Merola
Fotografia: www.elberguedareserves.cat

Comunicat de Premsa Facilitada per Joan Miquel Merino,  Relacions públiqes de la Colla de Geganters de Rubí i Comissari de la Mostra de Gegants de Paper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada