.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 24 d’octubre del 2015

Fires - 21ª Fira de Sant Galderic - Pagesia i Art


El passat cap de setmana l’Associació de Sant Galderic, va celebrar la 21ª Fira de Sant Galderic, la ciutat de Rubí es va engalanar de festa i tradició, els carrers i places del centre de la Vila es varen vestir de pagesia, art, cultura popular, col·leccionisme, musica i tapes, entre les moltes activitats presentades en la present edició.  









La 21ª fira de pagesia i art es va repartir pels carrers de Barcelona, Montserrat, Francès Macià, Xercavins, Solar de ERC i carrers transversals. El col·leccionisme va ocupar al llarg del mati la Plaça de Doctor Guardiet  amb la 14ª trobada de col·leccionistes de plaques de cava i acompanyat dels estands de les entitats de cultura popular i altres entitats col·laboradores. La 21ª trobada de puntaires de Rubí es va ubicar a la plaça Catalunya, m’entres la 12ª fira retro clàssic Rubí (vehicles antics) prenia la plaça de Salvador Allende.






L'escola d'Art EDRA va col.laborar amb l'Associació de Sant Galderic amb un destacat environament que va lluir tot el dia de fira a la plaça del Doctor Guardiet, donant llum i color a la festa. Engalanar la plaça d'una manera encertada i senzilla a la vegada, no va deixar indiferent a ningú, fins al puntde que a les xarxes socials se'n a parlat.


A la ciutat ja es podia anar de tapes des de el passat 8 d’octubre, amb la 4t edició de tapes per la fira i tot es va envoltar d’espectacles infantils, sortejos, cultura popular i el tradicional sopar popular de la fira, per acabar la jornada amb un Concert del grup Malaka Quartet. La 21ª edició del concurs de pintura rapida "Daniel Bas" va ser posposada i a la espera d'una nova data.







Diverses entitats de la taula de cultura popular i tradicional de Rubí, van aportar les pinzellades de cultura, amb la seva mostra i les seves activitats, varen obrir els gegants i capgrossos de les colles locals, els Geganters de Rubí i el Geganters CEIP Teresa Altet, amb una concorreguda cercavila pel Rubí centre; Tot seguit  es varen anar succeint les actuacions dels Castellers, els balls de sardanes amb l’Escola Flor de Neu, balls tradicionals amb el grup de gitanos de l’Esbart Dansaire de Rubí i la percussió de les mans dels Tronats del tabal de la Colla de Diables de la Riera de Rubí i Explosió Rítmica de la Colla de Diables de Rubí, va posar punt i final a la mostra de cultura popular.







Les entitats de la taula es bolcant amb les fetes i tradicions de la ciutat i sempre tenen la porta oberta a la ciutadania per donar-se a conèixer amb la intenció de créixer.



Magda Batlles, presidenta de l'Associasió de Sant Galderic i la seva junta, han valorat la fira d'enguany positivament, s'han complert les espectatives i els objectius fixats per aquest any s'han aconseguit. tot i així, continuaran sent critics i revisaran totes les activitats per millorar-les de cara la propera edició.

Textos de Jaume Comas, revisats per Magda Batlles, Presidenta de l'Associasió de Sant Galderic
Fotografies cedides per Jaume Comas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada