.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 8 d’octubre del 2015

Trobada - 12ª Trobada de Gegants d’Argelès Sur Mer (França) - Gegants i Capgrossos



La colla gegantera del Teresa Altet va participar a la 12ª Trobada Gegantera  d’Argelès Sur Mer, el passat diumenge 4 d’octubre. Fins aquesta localitat de la Catalunya Nord van apropar-se 15 colles geganteres d’arreu Catalunya i França i d’altres, la colla de la Teresina i l’Oriol han convertit aquesta sortida en fixa en el seu calendari.
Cinquanta geganters de la colla van viatjar a Argelès dissabte al matí per fer del cap de setmana una estada inoblidable de disbauxa i fal·lera gegantera. En el càmping, on moltes de les colles participants es varen allotjar, van gaudir grans i petits dels dinars i sopar de germanor, passeig per la platja, jocs i més jocs i fins i tot d’un petit assaig a la vora del mar que va apropar alguns curiosos sorpresos pel soroll geganter.
 
 
Tot i l’amenaça de la pluja, el temps va ser  respectuós i  la jornada gegantera del diumenge en honor a Sant Cosme i Sant Damien, es va poder desenvolupar segons el pla previst. La festa va començar cap les 10 del matí amb la plantada dels Gegants, seguit de la cercavila, amb un punt de  refrigeri, continuant la cercavila pels carrers del centre de la vila per acabar aplegant-se a la plaça, amb el tradicional ball conjunt de totes les colles al ritme del Gener, Febrer i passi-ho be. Després, totes les colles convidades van finalitzar la diada amb un dinar de germanor que la colla amfitriona va oferir en els 500 geganters participants, amb el tradicional lliurament de records.






Textos facilitats per Felix Magallon de la Colla de Geganters CEIP Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters CEIP Teresa Altet.

1 comentari:

  1. Grandes los amigos del Teresa altet sois unos campeones me gustó mucho vuestra salida

    ResponElimina