.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 17 d’abril del 2016

Activitats - 18è Trobada de Gegants i Capgrossos d'Escoles de Catalunya - Gegants i Capgrossos


 
Els geganters del Teresa Altet han començat la temporada de primavera-estiu visitant la ciutat de Mataró.
   
Coincidint amb el 50ė aniversari de la seva creació, l’escola Anxaneta ha acollit aquesta trobada on a prop de 60 colles amb més de 150 figures d'arreu Catalunya.
   
Una gran organització amb un bon grapat de voluntaris ha permès que tothom hagi gaudit d'una jornada solejada plena de fal·lera gegantera amb actes que van començar a les 9:30 del matí amb la plantada de gegants i capgrossos. A continuació el tradicional esmorzar geganter, jocs i tallers pel més menuts i cap a les 11:45 van començar dues cercaviles que des dels voltants de l'escola Anxaneta van recórrer els carrers del centre de Mataró fins arribar a la plaça Santa Anna. Allà parlaments, lliurament de records i ballada conjunta no van tancar la trobada.
  
Més be van ser un  punt i seguit de la festa. Les colles van tornar al punt de partida per recollir figures i instruments i fer un dinar de germanor. Algunes colles van escollir l'escola, altres la platja per acabar la trobada gaudint del dia, del lloc i dels companys.
  
Els geganters del Teresa van escollir la platja i allà van compartir una bona estona per acabar d'inaugurar aquesta temporada i esperar ja amb moltes ganes un mes de maig ple de trobades geganteres.
     





 
 
 
Textos Cedits per Félix Magallón Martínez membre de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Fotografies de l'Axiu de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada