.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dilluns, 25 d’abril del 2016

Activitats - El mes d'abril amb els Geganters de Rubí - Gegants



   
El dissabte 9 d'abril, dins dels actes del Culturassa, es va inaugurar l’exposició a les onze del matí a la Masia Freixa de la població veïna de Terrassa, després de la cercavila inaugural de les entitats de Cultura popular i tradicional que va començar mitja hora abans a la Plaça Vella i acabà en al Parc de Sant Jordi.
    
La Culturassa, es la festa de les entitats de cultura popular i tradicional catalanes que estan associades a la Coordinadora d’Entitats de Cultura popular i tradicional de Terrassa. La festa va durar tot el dia. L’exposició romangué oberta dissabte a la Masia Freixa i la resta de dies fins diumenge 17 d'abril, en el local dels Minyons de Terrassa.
   
Continuant el periple, i després de visitar Terrassa, el passat dijous dia 21 d'abril, l’exposició, es va inaugurar a la Biblioteca Municipal de Barberà del Vallès, organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès. Durant la inauguració, l’entitat gegantera local va fer entregar a la ciutat de tots els números de la Revista “Gegants”, editada per l'ACGC (Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya). L'exposició romandrà oberta fins el proper dijous dia 5 de maig.
    
Continuant, amb les activitats geganteres, la Colla de Geganters de Rubí va participar un any més en la Festa de Sant Jordi, dissabte 23 d'abril, a Rubí, muntant paradeta de roses a l'antiga estació, on es va aprofitar per vendre productes dels gegants relatius a la colla local (Clauers, penjolls, arracades,.…) I aquesta setmana, comencem amb les sortides geganteres fora de Rubí, tot visitant la població de Juneda, que diumenge 1 de maig celebra la XXI Trobada de Gegants, amb la característica que el seu gegantó es el padrí del gegantó rubinencs Galderic (just quan aquest 2016 celebra el seu 10è Aniversari).
   
Les properes activitats geganteres seran: dissabte 7 de maig a Rubí, més concretament a la Plaça del Doctor. Guardiet, on celebrarem la VII Diada De la Colla, amb activitats infantils, i dilluns 16 maig, també a Rubí, dins dels actes del ‘Aplec de Primavera i Festa dels Xatos. Des de la Colla animen a tots els rubinencs i rubineques a col·laborar amb els gegants i a formar part de l'entitat.
   
Tots els que esteu interessats, podeu contactar amb nosaltres a l’adreça gegantsrubi@gmail.com o contactant amb nosaltres a les activitats que fem a la ciutat.

Textos escrits per Marc Albert lopez de Extremera, membre de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada