.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 9 d’abril del 2016

Seus Socials - Somnis de Gegants i Capgrossos - Casa Entremesos

Persona sempre es pot preguntar on dormen els diferents entremesos o imatgeria de la ciutat, on guarden el material les diferents entitats de cultura popular, on assajant o es reuneixen, que fan quan no hi han festes al carrer; Des del blog de cultura ho hem trobat força interessant in en la mesura que ens sigui possible ho intentarem anar documentant.
    
Les primeres portes que ens han obert son les de la seu social de la Colla de Geganters de Rubí, també anomenada “La Casa dels Entremesos de Rubí”.
   
Durant uns anys, el gegants rubinencs van dormir en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Rubí, però arrel de la remodelació de la Casa Gran a finals dels anys 90 del s.XX, fruit d’un acord entre l'administració local i la Colla de Geganters, es va decidir buscar un nou  lloc més adient per poder guardar els gegants, on les figures podessin dormir,  i la colla pogués desenvolupar la seva activitat.
   
Des del mes de març de 1997, els gegants i gegantotns de Rubí acompanyats dels capgrossos Municipals de 1979 i el capgros “Avi Piwo”, es guarden en un local municipal que a la vegada es la seva seu social: “La Casa dels Entremesos”, situada al carrer Dant, 29 a tocar de l'avinguda de l'Estatut i de de la carretera de Sant Cugat. Des de llavors, aquest lloc ha estat, i continua sent la casa on “dormen” les figures mentre no actuen a les festes populars de Rubí, o realitzant intercanvis amb les colles geganteres que ens visiten en les trobades locals.
   
Somnis de Gegants i Capgrossos.
 

 
Ha col.laborat amb els textos, Marc Albert Lopez de Extremera, membre de la junta dels Geganters de Rubí.
 
Audiovisual de Blai Farran, de La CrestaVisual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada