.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 1 de febrer del 2017

Trobada - Els Gegants de Rubí Visiten Borriana - Gegants i Capgrossos

Els Gegnats de Rubí, visiten Borriana, participant a la X Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, Castelló.


El  passat cap de setmana, 28 i 29 de gener, els gegants de Rubí, el Roc, la Paula, el Galderic i la Laia, acompanyats pel capgròs “Avi Piwo”, juntament amb els membres de la Colla de Geganters de Rubí,  van anar de cap de setmana a la localitat de Borriana, Castelló, per tal de retornar la visita que aquesta colla va fer el passat mes de juliol a Rubí durant la Trobada de Gegants rubinenca.
  
L’expedició gegantera va marxar el dissabte 28 de gener al matí, per tal de participar en la festa que la Colla gegantera d’aquesta localitat castellonina, va organitzar en motiu del X Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, a la vegada que també van organitzar la III Trobada de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants, que a Catalunya, seria l’equivalent a “Ciutat Gegantera”, la gran festa del mon geganter. La colla rubinenca participà en els actes geganters organitzats dissabte. Així la plantada de Gegants va ser a les 12h del migdia a la Plaça de la Mercè de Borriana, i durant la tarda es celebrar la Desfilada de gegants, passejada, a partir de les 17h, on van participar les colles de: l’Alcora, Almassora, Benetússer, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana-Botafocs, Castelló de la Plana-Corpus, Moncofa, Novelda, Onda, Ontinyent, Rubí, Segorbe, la Vall d’Uixó, Vila-real i Vinaròs, i a partir de les 18’15h a la plaça de l’Ajuntament es va fer l’acte central de la Festa amb les presentacions de les colles, els balls respectius de cada colla i el ball final de comiat.
  
Diumenge 29, va ser el dia de germanor de les colles geganteres de Borriana i Rubí, on duran el matí es dedicà a enfortir les relacions entre ambdues colles: visitant un taller faller per conèixer de primera mà com es fan les falles, a continuació es va anar arran de platja a veure la Rua de Sant Antoni Abat i la visita al local faller de gent que també forma part de la colla gegantera, per acabar, amb un dinar de germanor conjunt, desprès del qual la colla de rubinenca tornà cap a casa.




       
Crónica de Marc Albert Lopez de Extremera, Geganter de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de Rubí

Fotografies del Periodic.com de Borriana: 28/01/2017 :: Burriana - III Encuentro Fed. Valenciana Enanos y Gigantes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada