.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 25 de febrer del 2017

Activitats - Cloenda del Curs de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires - Dansa

   
L’Espai 1413, ubicat al barri d’El Pinar, ha acollit aquest dissabte, 18 de febrer, la festa del cloenda del curs per a directors i mestres d’esbarts organitzat per l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. 42 persones provinents de 19 entitats de tot Catalunya han participat a la formació, que ha tingut lloc entre els mesos d’octubre i febrer a l’Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana.
  
Els assistents al curs de directors i mestres d’esbarts han rebut formació teòrica i pràctica sobre la dansa tradicional catalana, des dels fonaments bàsics de la música i el moviment fins a qüestions específiques com la realització de programacions per a grups infantils o l’organització d’espectacles. Com a entitat amfitriona, l’Esbart Dansaire de Rubí ha tingut un protagonisme especial al curs, aportant part dels mestres que han impartit les classes.
  
La trobada d’aquest dissabte a l’Espai 1413 ha servit per tancar de forma festiva les setmanes prèvies de formació i intercanvi d’experiències. Els més de 200 dansaires participants han tingut ocasió de ballar plegats amb la música en directe de Marcel Casellas, compositor i intèrpret de música tradicional.
   
La cloenda ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, qui ha destacat el paper central de Rubí dins l’àmbit de dansa tradicional catalana: “Els anys han consolidat l’Esbart Dansaire de Rubí com un dels grans referents de la dansa a Catalunya i, alhora, un ambaixador d’excepció de la nostra ciutat. El fet d’acollir el Centre de la Dansa Tradicional Catalana també contribueix a fer de Rubí un focus d’atenció del món de la dansa, fent possible iniciatives com aquest curs. Ens n’hem de sentir orgullosos”.
    


 
Font de la crónica: Tot Rubí
Fotografies de l'arxiu de l'Esbat Dansaire de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada