.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 17 de juliol del 2015

Activitats - Correfoc de Diables de Sant Pere - Festa Major 2015

El passat 27 de juny es va celebrar el correfoc de festa major de Sant Pere 2015, el correfoc va ser també l’acte de cloenda de les celebracions del 25è Aniversari de la Colla de Diables de la Riera de Rubí, per aquest motiu, es va celebrar un correfoc atípic i conjuntament amb la Colla de Diables de Rubí i la Colla de Diables Rubeo Diablorum, es va convidar a 3 colles de diables de forà de la ciutat, el Drac Miserach de Sant Pau de l’Ordal, La Colla de Diables de la Maurina de Terrassa i la Colla de Diables Rocadepena d’Alpens.

En el correfoc de festa major, hi participaren 6 colles de diables, mai viscut fins aquest any a la ciutat, però la formació va ser de 5 colles de diables intercalant entre elles les tres besties, el Drac convidat i les dues besties locals, el Pilós i el Cap-Ullu. Un correfoc fantàstic digna de ser recordat.

El correfoc que va transcorre pels carrers habituals, es va iniciar amb els lluïments inicials en el pont del Carrer Sant Joan, el llarg del recorregut es van intercalar Diables i Besties, fent que el correfoc fos mes especial, i al final, a la plaça de la nova estació, es realitzaran els lluïments finals i les cremades conjuntes, amb la primera ceptronada conjunta i una encesa final “25é Aniversari” que  la Colla de Diables de la Riera de Rubí, va oferir a la resta de colles participants, a la plaça van cremar mes de 100 diables i les tres besties participants.

En finalitzar el correfoc, els diables de la Riera de Rubí, van oferir un sopar de germanor a tots els diables participants en el correfoc, obsequiant-los amb un recordatori del 25è Aniversari, amb el que es va donar per tancades les celebracions de l’aniversari.


 

 

 





 
Sent un correfoc des de dins 
 

 
Textos Jaume Comas
Fotografies Jordi Garcia, @Localpres
Video Guillem Comas
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada