.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 14 de juliol del 2015

Activitats - Trobada de Gegants a Calonge - Geganters de Rubí

Dissabte 11 de juliol, la Colla de Geganters de Rubí, es va desplaçar a la localitat de Calonge, a on va participar a la XV Trobada de Gegants d’aquesta localitat del Baix Empordà, activitat emmarcada dins dels actes de la seva Festa Major.
      
De bon matí, les colles geganteres de Rubí i Sant Llorenç Savall (colles amigues) van sortir en autocar en direcció cap a Calonge per gaudir d’un dia de germanor i de festa participant a la Trobada de Gegants. Durant el matí, els geganters de les dues colles van gaudir de la platja a Sant Antoni de Calonge en un ambient de germanor i amistat, tot compartint un dinar de pícnic. Per la tarda, les dues colles es van desplaçar a Calonge, on dins de la Festa Major es va celebrar la XV Trobada Gegantera, en que van participar quinze colles geganteres d’arreu de Catalunya (Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona i una Colla de la Catalunya Nord) i la colla amfitriona de Calonge (gegants que representen el conter de La rateta que escombrava l’escaleta”). Després de la Plantada al Passeig de l’Hivern, es va fer la Passejada pels carrers del centre de Calonge, per acabar als Jardins del Castell de Calonge a on es van estrenar dos nous capgrossos i es va fer la Ballada final de Germanor de les colles participants als acords de les cançons “Gener-Febrer” i “passiu bé”. Per acabar la jornada, la colla amfitriona va preparar un gran sopar de germanor per les colles participants preparant una gran “fideuà” com a plat principal, molt gustosa. Una gran dia.
        
I un cop acabat tot, i havent gaudit d’una gran jornada gegantera , tornada cap a casa, tot preparant la sortida a Ribes de Freser pel cap de setmana del 18 i 19 de juliol.
 


 
 
Textos facilitats per la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu gràfic de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada