.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 21 de juliol del 2015

Activitats - Trobada Gegantera a Ribes de Fresser - Gegants i Capgrosos

Diumenge, 19 de Juliol de 2015, Ribes de Fresser va celebrar la tradicional Trobada de Gegants, enguany la XXXI edició; per aquest motiu, la colla de geganters de Rubí es va desplaçar a Ribes durant tot el cap de setmana per gaudir de la Cultura Popular i de la Natura, dins d’un cap de setmana de convivència gegantera en tots els sentits.
    
Dissabte al matí cap a dos quarts de deu, després de carregar els gegants al autocar la colla gegantera rubinenca emprenia camí cap a Ribes per gaudir d’un intens cap de setmana geganter. Cap a migdia arribem a Ribes a on ja ens esperaven els membres de  la colla local  (de la que estem agermanats). Un cop muntats els gegants i guardats al teatre municipal del poble, i ubicats a l’hotel , la colla rubinenca va gaudir del dissabte fem turisme. Després d’un dinar de germanor al costat del riu Freser on vem gaudir de la natura; per la tarda, volta pel poble de Ribes, descans i gaudir de la Trobada de Grallers que precedia la Trobada de Gegants de diumenge, i on van participar dotze colles de grallers. A la nit, Sopar de Germanor de les colles que van pujar dissabte, seguit de festa amb Ball popular fins la matinada.
   
Diumenge de bon matí, a partir de les 09, Plantada de les 25 colles geganteres participants a la Trobada mes la colla organitzadora; la de Ribes seguida d’un bon esmorzar. A dos quarts de dotze, comença la Passejada Gegantera pels carrers del poble a on es van bolcar els habitants de Ribes. A destacar els balls de les colles geganteres davant del centre geriàtric de Ribes a on ens esperàvem tots el avis que també van gaudir del matí gegant; i cap a migdia a la plaça del Mercat, actuació final i entrega del recordatori a les colles participants a la Trobada.
    
Un cop acabada la Trobada gegantera, recollida dels gegants i per acabar el cap de setmana, Dinar de germanor de les colles participants, i en acabat tornada cap a casa; després d’un intens cap de setmana, en que es van gaudir molt, tant de l’ambient geganter, com de germanor i amistat, entre totes les colles.







Textos facilitats per la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla dels Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada