.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 13 de març del 2016

Activitats - L’Esbart participa al Carnaval de Barcelona - Carnaval

El cos de dansa de l’Esbart va formar part del Carnaval de Barcelona els dies 5 i 7 de febrer. Els dansaires van ser els agregats dels Set Ambaixadors de la Reina Belluga. El ‘Ball del molinet’, la Cavalcada de la Reina i La Taronjada van ser els actes on va participar l’Esbart.

 Els i les dansaires es van transformar en els agregats dels Ambaixadors de la Reina i d’altres personatges, tots ells, un conjunt de ‘taxi-dancing’s’ al ‘Ball del molinet’ del Carnaval de Barcelona. Aquest acte va ser la posada de llarg de la Reina Belluga, el personatge poca-solta que regna a Barcelona durant els dies de Carnaval, en substitució del Rei Carnestoltes. Aquest ball va reunir barcelonines, barcelonins i turistes d’arreu a la Sala Moragas del Born Centre Cultural. Els dansaires de l’Esbart van ser els encarregats d’animar i engrescar els assistents a ballar.
     
     
D’altra banda, la Gran Cavalcada de la Reina Belluga, que va tenir lloc el diumenge 7 de febrer, també va comptar amb la participació dels dansaires de l’Esbart, que van ser els agregats dels Ambaixadors de la Reina Belluga. Els Set Ambaixadors representen les set antigues viles de Barcelona i, cadascun d’ells, un vici i una virtut. Cada Ambaixador anava acompanyat de dos agregats: un que representava la virtut i l’altre, el pecat o vici.

 Després d’una rua multitudinària, la Reina, els Ambaixadors i tots els seus acompanyants, entre ells els agregats, van arribar a la plaça Comercial per començar la Taronjada, tota una explosió de color taronja i música, en un acte que data del segle XIV. Finalment, els agregats van animar els assistents amb la música dels De Mortimers, juntament amb els bufons i les coreògrafes de la Reina
    
    
Textos i Fotografies cedits per l'Esbart Dansaire de Rubí - Butlletí (21)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada