.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 5 de setembre del 2017

Tradicions - Festa Major Petita 2017, Festa de Sant Roc - Cultura Popular



A Rubí aquest cap de setmana la Cultura Popular i Tradicional Catalana ha estat protagonista.

Gegants, Capgrossos, Besties, Bruixes, Diables, Tabalers, Castellers, Dansaires i Sardanistes, amb les seves trobades, tabalades, correfocs, espectacles, despertades, audicions, acompanyats de fires, havaneres, concerts i de la tradicional Xerricada, han ocupat la Plaça del Doctor Guardiet, centre neuràlgic de la festa major petita de Rubí, Sant Roc i diferents carrers del centre.

Un any mes, les entitats de cultura popular s’han entregat a la festa, i els rubinencs i rubinenques han pogut gaudir de diferents d’activitats i espectacles.

Divendres, desprès de donar la benvinguda a la plaça del celler cooperatiu, arrancà la festa amb la 6ª Trobada de Besties, que any rere any, segueix creixent en numero de besties i amb la 17è edició de la Xerricada Popular, concurs de beure vi a galet i porro, que enguany s’ha celebrat per primera vegada a la Plaça del Doctor Guardiet. 


Dissabte grans i petits van poder començar a provar el seu equilibri sobre la Cucanya de la Plaça Nova de Barcelona, instal·lada tot el cap de setmana en el solar de ERC; A plaça, Jocs tradicionals i els tallers de les entitats, per la tarda arribà el plat fort de la festa, l’Esclat de Festa i l’Esclat de Sant Roc, l’espectacle de les bruixes i els tradicionals versots de les colles de diables, sopar popular i concert. 


Diumenge, de bon matí, trons i traques, les colles de diables desperten els veïns del centre, desprès d’esmorzar, la 2ª Trobada de imatgeria que poc a poc va agafant forma, finalitzant el matí amb la Trobada Castellera de Sant Roc, per la tarda tabalada, correfoc, audició de sardanes i havaneres.


Ahir va finalitzar la festa amb la inauguració de l’exposició “les festes de foc del pirineus” a l’Ateneu Municipal i la Xerrada sobre “les falles Pirinenques”.


Crònica i Fotografies de Jaume Comas, Gestor del Blog de Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada