.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 11 de gener del 2018

Temporada 2017 - Colla de Geganters Teresa Altet - Gegants i Capgrossos

Durant l'any 2017 la colla ha continuat amb la seva trajectòria de trobades, de noves relacions, d'obertura a la ciutat i de nous projectes.

Aquest any hem iniciat la formació de nous grallers, ha augmentat una mica el nombre de timbalers i també hem trobat alguns portadors més que garanteixen no només tenir relleus a les cercaviles sinó treure totes les figures de la colla a la majoria de trobades.

Els membres de la colla estan en constant evolució i prova d'allò és que alguns descobreixen que els hi agrada tenir altres funcions de les quals anaven fent fins ara. Així alguns petits comencen a portar els capgrossos, altres timbalers passen al grup d'iniciació de gralles i d'altres ja són grans i toquen amb la resta del grup.
Quant a les sortides de la colla durant el 2017 he de destacar que no vam poder anar a la trobada d'Argelès sur Mer, una de les fites importants de l'any. A més, casualment han coincidit en data algunes de les trobades assenyalades al calendari i ens hem trobat en el cas d'haver de decidir per una o una altra sortida. Va ser el cas de la trobada d'escoles de Catalunya i de la Comarcal del Vallès que va coincidir amb la nostra trobada. Així i tot, el balanç és positiu: hem participat en les festes de Sta. Eulàlia de Barcelona, a l'enterrament de la sardina de Rubí, la Festa Major rubinenca, les festes de St. Roc, la fira de Sant Galderic, el Desè aniversari de la Lola, la festa de fi de curs de l'escola bressol La Lluna i com sempre, a la festa de la primavera de la nostra escola, el Teresa Altet. Hem tornat a participar de la trobada de Cerdanyola i de la trobada de gegants de Santa Eulàlia de Ronçana. Per primer cop hem participat de la festa de San Jorge del Centro Aragonés de Rubí. També vam ser convidats a participar d'una gran festa pel 10è aniversari de la colla gegantera de l'escola Martí i Pol de Barberà.

La nostra trobada va ser la vuitena i va comptar amb la presència de cinc colles convidades. D'entre elles podem destacar el primer intercanvi fet amb l'escola Martí i Pol, tot buscant noves relacions amb colles d'escola i l'estrena de la Matilda de la nova colla gegantera de l'escola Ca n'Alzamora de Rubí que es va crear a mitjans de 2016. El temps va acompanyar i vam poder gaudir de la cercavila, els balls, una sessió de Dj.'s, i el tradicional berenar a base de botifarra amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Ca n'Oriol.

De cara al curs 2017-18, la colla ja ha començat a treballar i ha promogut un taller d'iniciació a les gralles que s'imparteix els dissabtes al matí i tot just ha començat a preparar la seva novena trobada que coincideix amb el 15è aniversari de la colla, que servirà per continuar buscant nous intercanvis amb colles d'escola a la vegada que pretén mantenir les relacions tradicionals.






Valoració facilitada per Félix Magallón, membre de la Colla Gegantera Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada