.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 3 de maig del 2015

Tronats del Tabal - Colla de Diables de la Riera de Rubí - Percussió

 
L’any 2009, un grup de joves, membres de la Colla dels Diables de la Riera de Rubí, percussionistes a Tabalers de la Riera, presenten a l’entitat un projecte per muntar un grup infantil de percussió; Sentien la necessitat de treballar pels mes petits i difondre la percussió, les expectatives eren grans i la idea es va posar sobre de la taula, poc a poc, va anar agafant forma, fins a convertir-se en un projecte sòlid, l’experiència adquirida des de l’any 2002 amb les espurnes i trons, secció infantil de la Colla de Diables de la Riera, sumat, a l’entrada massiva de nens i nenes que en aquells moments volien ser diables, va diluir alguns dubtes inicials i facilitar les primeres passes, donant ales en el nou projecte.

 
Entrat l’any 2010, es confeccionen casques noves per les Espurnes i Trons, es compren els instruments infantils amb l’ajuda d’una subvenció municipal i finalment es el 18 de maig, dia que l’entitat fa una presentació solemne a l’auditori del Castell de Rubí, de les noves vestimentes i de la secció infantil de percussió, encara sense nom propi. El somni de tres joves, Oscar Jimenez, Laura Hueso i Juan Carlos Carmona, es feia realitat, avui se’ls considera fundadors de Tronats del Tabal, l’actual grup de percussió de l’entitat que inicia les primeres passes com a Secció infantil, amb logotip i samarreta pròpies, les de color verd.


 
Tronats del Tabal neix i es forma com un grup de percussió infantil, sense adonar-nos, es consolida amb l’entrada constant de nous membres i en poc temps es converteix en un grup de percussió juvenil que absorbeix en els Tabalers de la Riera de Rubí, fet que provoca la seva dissolució l’any 2012. Els Tronats del Tabal segueixen en actiu avui dia, com a grup de percussió i com a secció de tabalers dels Diables de la Riera de Rubí.

 
Els Tronats organitzen les tabalades de les festes majors de la ciutat. I de la mateixa manera que ho feien els Tabalers de la Riera, acompanyen als diables i les espurnes i trons allà on van. També tenen la necessitat de volar sols i participen a la cavalcada dels Reis Mags d’Orient de Rubí i les rues de Carnestoltes; Anualment participen a diferents concursos de percussió de renom com l’As de Repiques de Vilassar de Mar, la Kabronada Musikal de l’Hospitalet de Llobregat i el concurs de percussió de Barcelona ciutat.






Textos, Colla de Diables de la Riera de Rubí
Fotografies, Arxiu de la Colla de Diables de la Riera de Rubí i Roser Aguilar

2 comentaris:

  1. Hola!
    He puesto en mi blog fotos vuestras. Espero que os gusten. Soy del Gra. Tocáis muy bien.
    http://misfotoexcursiones.blogspot.com.es/2015/10/el-mercado-vive-de-noche-rubi-2015.html

    ResponElimina