.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 14 de juliol del 2016

Rubifolk'16 - Esbart Dansaire de Rubí del Seu Butlletí #27 - Dansa

Tanquem una nova edició del Rubifolk i amb aquesta tanquem el curs 2015-2016.

Dijous passat iniciàvem el nostre Festival de Dansa Internacional presentant els grups del País Basc, de Cuba i del Kirguizistan. Tots ells han omplert places i carrers de dansa i música, i els volem agrair el gran nivell artístic que ens han mostrat: 

Eskerrik asko Euskal Herriko lagunak
Muchas gracias, amigos cubanos
поблагодарить друзей Кыргызстана

Una menció especial ens mereix l’espectacle inaugural d'Esvorell Popular, companyia de dansa catalana resident a l’Espona durant aquest curs i que ens va mostrar una aposta trencadora i transgressora de la tradició. Tot un espectacle amb majúscules.

La Banda Musical Segle XXI ens va acompanyar en la cercavila inaugural juntament amb els Diables de la Riera, l’Escola de Sardanes Flor de Neu, els Geganters de l’Escola Teresa Altet i els nens i nenes de l’Escola de l’Esbart.

Els grups de música local Carajillo d’Anís i La Gossa d’Era van actuar a les nits al solar del Centre Democràtic Republicà i ens van impressionar amb la seva qualitat musical i el seu públic fidel.

També vam poder gaudir de l’exposició de fotografies de dansa catalana “Punta i Taló”, de l’Enric Monté.

I el públic ens ha respòs amb les seves aportacions al taquillatge invers i omplint les cadires dels espectacles nocturns..., tot i que ens cal reflexionar sobre la idoneïtat de l’horari de l’espectacle de cloenda.

Però tot això hauria estat molt diferent sense la participació i la implicació de les famílies acollidores. El seu esforç i la seva paciència han fet possible el nostre model de Festival.

Gràcies a les famílies: Aguilar López, Boltó Grande, de l’Esther Sória, Ezpeleta Òdena, Freixas Rubio, González Escobar, Heras Giralt, de la Isabel Rodríguez, Janer Monté, Lázaro González, de la Lola Diaz, Martín Puig - Lleó, Martínez Piracés, Mas Arís, Massana Ventura, Morillas Pereira, Oliván Jorba, Oltra Preixens, Quintara Antolino, Rosa Poyato, Rubio Ezpeleta, Rubio Serra, Sala Andreu, Solé Jorba, Torres Oñoro i... a tota la família de germanes del Regina Carmeli.

Totes aquestes famílies han fet que els nostres convidats estiguessin com a casa: gràcies per la vostra acollida i  hospitalitat!

També vull remarcar la col·laboració d’en Francesc Massana en l’elaboració del disseny del tríptic del Festival i la cessió de la foto d’en Jordi Gatell.

La implicació, més enllà del raonable, dels guies del Festival (Adrià Haro, Aina Milà, Alba Sarrià, Júlia López, Lluna Pallejà, Mireia Mas, Queralt Cardona i Sofia Morillas) i de l’equip de servei de menjador (Maite Fabres, Maria José Fernández, Mercè Freixa, Montse Solé i Maria Rosa Tomàs), que han vetllat pel benestar dels grups.

Al cos de dansa de l’Esbart Dansaire de Rubí; als membres de la Junta de l’Esbart, especialment a l’Isidre Rubio; a l’equip de vestuari (Esther Atmetller, Gemma Escobar, Gemma Ezpeleta, Àngels Moreno i Montse Ricart); al Rubifolk dels Infants (Adriana Monté i Mont Burés); a l’equip tècnic de producció de l’Esbart; a l’equip artístic de l’Esbart; a Festivals du Sud; a l’Ajuntament de Rubí...

I al comitè organitzador del Rubifolk 2016:
Roger Barranco, Mireia Giralt, Carles Janer, Xavi Jardí, Felip Jiménez, Mariona Massana, Laia Oltra, Andrea Pey, Jordi Rubio, Miquel Rubio, Oriol Simó.

A tots vosaltres, MOLTES GRÀCIES!

Comença a caminar el Rubifolk 2017

Joan Manel Camps i Jaraba
President de l'Esbart Dansaire de Rubí












Textos de Joan Manel Camps, President de l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografies de Enric Munté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada