.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 10 de juliol del 2016

Trobada - 23è Trobada Gegantera de Rubí - Gegants i Capgrossos

 
 
Una setmana després de la Festa Major de Rubí, el dissabte 9 de juliol, Rubí acollia la XXIII Trobada de Gegants de Rubí, per celebrar el 60è Aniversari del naixement de la tradició gegantera a Rubí, el 20è aniversari de la gegantona Laia, i el 10è aniversari del gegantò Galderic.   
     
Per començar la jornada festiva, al matí va arribar des de la província de Castelló la colla convidada de Borriana. Al migdia, a la plaça de l’Ajuntament es van plantar els gegants de Borriana i de Rubí, on van ser rebuts per una petita representació municipal i es va fer un ball de les dues colles.
   
Ja a la tarda, a partir de les 17h, van començar a arribar les colles participants a la XXIII Trobada de Gegants, que van fer la plantada entre el Passeig Pau Claris i  la Plaça Pere Aguilera. Ens varen acompanyar setze colles vingudes d’arreu de Catalunya, com Castellbisbal, Juneda, La Garriga, Matadepera, Ribes de Freser, Sabadell Ciutat, Sant Cugat del Vallès. Agrupació Folklòrica Cultural de Sant Feliu de Llobregat, Sant Llorenç Savall, Caldes De Matavelles, Vilanova d’Espoia que venien acompanyats per la colla de Falcons de la mateixa vila, les colles locals, del Teresa Altet, Club Amiics de Rubí i Pinar, en especial les colles convidades d’Honor com Borriana, els gegants de la Pedrera de Barcelona i de l ‘Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) portats pels geganters de Terrassa (Ciutat Gegantera de Catalunya 2015), i com no, els amfitrions: la Gegants de Rubí: Roc, Paula, Laia i Galderic.
   
A les 19h de la tarda, començà la Passejada de Gegants pels carrers de Rubí, de les 17 colles participants, amb la novetat que durant el trajecte, els Falcons de Vilanova d’Espoia ens van delitar de les “torres humanes”, fins arribar a la Rambla del Ferrocarril, sota la pèrgola, on van ser presentades les colles i feien un petit ball de lluïment abans de plantar els gegants a lloc.
   
Un cop presentades totes les colles, a partir d’un quart de vuit, es van fer els parlament que van anar a càrrec de Fina Hinojosa, Cap de Colla de la Colla de Geganters de Rubí, el Jordi Vila, en representació de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i de la Vocalia del Vallès, i per acabar, l’Alcaldessa de Rubí va fer el seu parlament, acompanyada del Regidor de Cultura, Sr. Moisès Rodríguez, i on es va fer entrega d’una placa commemorativa de l’aniversari de l’Ajuntament envers a la Colla Gegantera. Un cop fets els parlaments, es va fer els balls protocol·laris per part de les colles de la Pedrera (Barcelona), Borriana, Rubí i per acabar el Ball D’aniversari per part dels Gegants de l’Agrupació (Treball i Cultura), i per finalitzar entrega dels recordatoris a les colles participants, i ball final conjunt de tots els gegants per finalitzar l’activitat.
  
Des de la Colla de Geganters de Rubí, agrair a totes les colles participants la seva participació a la Trobada de Rubí, a l’Ajuntament de Rubí la seva col·laboració per poder tirar endavant la Trobada), i a la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí per la seva col·laboració, al carrer Sant Jaume i als seus veïns per la col·laboració i implicació envers a la Cultura en general, i als rubinencs i rubinenques que van participar a la Trobada i que ens van acompanyar per tal que la Trobada fos un èxit.
     






 























 
Texto de Marc Albert Lopez Extremera, membre de la Colla de Geganters de Rubí.
Fotografies de l'Arxiu de la Colla de Geganters de Rubí
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada