.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 27 de juliol del 2016

Trobada - Visita Gegantera a Thuir França - Gegants i Capgrossos

El passat cap de setmana, dies 23 i 24 de juliol, els Gegants rubinencs (Roc, Paula, Laia i Galderic), juntament amb la Colla de Geganters de Rubí es van desplaçar cap a la localitat francesa de Thuir (Thuir, Rosello, França) per tal de retornar la visita que ens van fer els gegants d’aquesta localitat, Pere i Victoria, durant la passada Festa Major rubinenca, concretament diumenge dia 3 de juliol.
   
Dissabte 23 de bon matí, als volts de quarts de vuit del matí, l’expedició gegantera es va concentrar al local geganter per tal de carregar l’autocar amb els gegants i material necessari per passar el cap de setmana per terres del Rosselló, molt a prop de Perpinyà, tot sortint cap a les vuit del matí direcció França, per tal de participar de la “Trobada de Gegants i Bestiari” de Thui; Durant la tarda del mateix dissabte. cap al migdia, un cop arribats a destí, muntatge dels gegants per la Trobada de la tarda, anar a l’hotel a descansar i cap a dinar. Havent dinat, començament de la Festa pròpiament dita: a les 16h de la tarda, plantada de gegants al centre la població amb la participació de deu colles geganteres d’arreu de Catalunya i Catalunya Nord, com les d’Esplugues de Llobregat, Puigcerdà, Rubí, entre d’altres a part de la Colla organitzadora, Thuir. Desprès de la Plantada, al cap d’una estona, es fa la primera Passejada gegantera per la població, per acabar cap a les 18h a la mateixa plaça, tot oferint cada colla una ballada de gegants. En acabar els balls geganters, pica pica de germanor de totes les colles i aprofitant l’ocasió, entrega del record de la trobada a totes les colles participants. Havent sopat, segona passejada de gegants, aquesta juntament amb bestiari (“besties de foc”, vingudes de l’Empordà, Sant Cugat Sesgarrigues, Sitges, Caldes de Montbui i Igualada) mes curta que la primera, i en acaba la passejada, mostra de Foc i “correfoc” amb les colles de bestiari com a final de festa i a descansar.
   
Diumenge, dia mes relaxat. Visita turística per la localitat de Thuir, tot visitant també el celler de la localitat, havent dinant, tornada cap a Rubí, tot havent gaudit d’un cap de setmana de germanor.
   
Les properes activitats geganteres abans de les vacances d’agost, serà aquest proper diumenge dia 31 de juliol, sortida a la Garriga, Vallès Oriental, per participar a la XXVII Trobada de Gegants d’aquesta localitat, dins de la seva Festa Major. I tot tornant de vacances, diumenge, dia 28 d’agost els gegants, participaran a la Trobada de Gegants de Matadepera dins de la seva Festa Major. I a l’altre cap de setmana, 3 i 4 de setembre, participació a la Festa Major petita de Rubí, la segona festa major de la ciutat, Sant Roc.
     





    
Crònica de Marc Albert Lopez de Extremera, Membre dels Geganters de Rubí.
Fotografies de l'arxiu dels Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada