.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 11 de març del 2017

Entitats - Associació de Pessebristes de Rubí - Pessebres


 
El 28 d’octubre de 1951, en una reunió que tingué lloc a la Rectoria, es constituí l’Associació de Pessebristes de Rubí com a filial de la de Barcelona. Se’n va nomenar la primer junta, formada pels senyors: Miquel José i llunell, president; Salvador Arís, vice-president; Lluís Palau i Puntí, Tresorer; Jordi Xercavins i Requesens, secretari; Salvador camps i Vila, vice-tresorer; Sebastià Torrella i Castellana, Pau Gimenez i Llopart, Joan Esteve i Riba i Joan Sucarrats, vocals.

Unes Setmanes abans de Nadal, la recent creada Associació inicia una campanya de formació i divulgació del pessebre a les escoles locals. El senyor Miquel José fou l’encarregat de recórrer els col·legis per explicar als alumnes unes lliçons pràctiques per a construir pessebres. També el senyor Joan Esteve i Riba, des de les pàgines del periòdic local, parlava de com havíem de ser els pessebres, les diferents maneres de fer-los i els seus orígens.

El 16 de desembre d’aquell mateix any se celebrà una matinal al Centre Parroquial, avui Casal Popular, dedicada al pessebrisme. En el transcurs de l’acte va parlar el senyor Josep Maria Garrut, de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, sobre “el món del Pessebre i el Pessebre en el món”. Saludà amb goig la institució rubinenca, “que venia a omplir i a continuar l’obra iniciada amb tant d’èxit pel Doctor Guardiet i de tant prestigi per la nostra Vila. Rubí sempre ha tingut una llarga i fecunda tradició pessebrística”. Acabà dient: “Avui, gràcies a l’entusiasme de molts joves, s’ha conformat una activitat que ens feia molta falta”. L’acte conclogué amb molta animació per part del públic assistent, que era molt nombrós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada