.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 3 de març del 2017

Tradicions - "Arribo" la Benvinguda al Carnaval - Carnavals de Barcelona

La ciutat de Barcelona ha donat la benvinguda al Carnaval amb l’Arribo, el Dijous Gras. Aquesta ha estat l’activitat central del Carnaval a la ciutat. Ha consistit en una gran festa amb tot el seguici de Sa Majestat Carnestoltes: el Primer Ministre, els Set Ambaixadors amb els seus agregats, que han estat representats per dansaries de l’Esbart, músics, banderers, en Rodanxó i la Rodanxona, els gegants del Carnaval barceloní... i la lectura del Ban del Rei Carnestoltes. Per acabar la festa, el Rei ha donat pas a la Taronjada, la batalla campal de confeti i globus i focs artificials de color carabassa, seguida del primer sarau de Carnaval.


Els dansaires han estat els encarregats d’interpretar els Ambaixadors i els agregats del Rei Carnestoltes i els dinamitzadors de la cercavila. Així, han animat la festa, donant vida a les virtuts i pecats de la festa de Carnaval.






Textos i Fotografies extrets del Butlletí 34 de l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografies de Toni Lucena i Eduard Fdez Villatoro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada