.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 8 de març del 2017

Tallers - La Colla de Castellers de Rubí amb les escoles de Rubí - Castells

Els Castellers de Rubí des de fa uns anys fem tallers a les escoles de Rubí per que els nens i les nenes de Rubí puguin conèixer que fem i qui som.

En aquests tallers intentem explicar les diferents construccions que carreguem i descarreguem,  que es un Castell,  que es una Torre, un Pilar,  les diferencies que hi ha entre ells  i perquè dels números que posem:  4/6 , 2/6,  4/5a  , que el primer numero indica el numero de persones en cada pis i el segon numero indica el numero de pisos que es pujant i si porta una lletra darrera es que es amb agulla .

Que fer castells es un treball d’equip i de confiança on tothom es important perquè sense el de dalt no es possible acaba el Castell,  però sense el que esta a baix, el de dalt no pot pujar i sobre tot que s’ha de confiar en la persona que tens al costat per fer castells, ja que sense unió i treball en equip, no es possible fer un Castell.

També els expliquem quin es el nostre uniforme, que l’escut i  la camisa de color vermell en el nostre cas , es el color de identitat de  cada colla i serveix per saber a quina colla pertanys; Per ser uniformes, totes les colles portem pantaló blanc ; els expliquem  que la faixa es porta per seguretat i per estar protegits i ajuda a la canalla a pujar, Així com el fet de portar mocador, faixes i cascos els mes petits

En cada taller, després de donar una petita xerrada i resoldre els dubtes que puguin tenir, els deixem tastar ser Casteller, que participin i que pugin a sobre nostra: Realment els hi encanta i acaben comprenent com es confia amb el de sota, que no et deixarà anar i veu l’ajuda que te dels companys que estan al seu costat per si cau.

Aquet any comencem amb tallers als  Maristes, en el casal de l’escola del 25 de Setembre  i a l’escola Joan Maragall , estem buscant dates per altres col·legis que ja estan interessants i sempre estem oberts a fer tallers a les escoles de Rubí.
 
També fem tallers a joves francesos i d’altres indrets que passen per Rubí,  per conèixer Catalunya i els expliquem la nostre cultura del mon Castellers.
 
 
 
 
 
 
 

Crònica facilitada per Ana Arenas, Presidenta de la Colla de Castellers de Rubí.
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Castellers de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada