.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 25 d’abril del 2015

Entitats - Colla de Diables Rubeo Diablorum - Diables

 
Rubeo Diablorum, mezclum de persones i ideologies, va veure la llum el mes de març de l’hivern de l'any 2010.

 
Fundat per una colla d’amics, enamorats del foc, de la pólvora, dels ravals de foc, dels tabals i dels Correfocs.  Precursors i antics fundadors de la Colla de Diables de la Riera, portem més de 30 anys tirant foc a la nostra ciutat i arreu de Catalunya.
  
     
Per primera vegada s’incorpora a la Colla una figura de bestiari. El Cap de Llop Ullu, obra de l'escultor Elias Álvarez, autor d'altres bestiaris i escultures festives.  Un somni de molts anys fet realitat. El Cap Ullu representa a un dels animals idolatrats pels pobles ibers, els llops.

 
La identitat de la colles de diables, passa pels seus tratjos i les seves maces, les nostres maces de diables simbolitzen antigues llances Iberes i acaben coronades amb el logotip de la colla, que representa una forca.

 
Rubeo Diablorum està adherit a la Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i cadascun dels membres de Rubeo Diablorum està compromès en la recuperació, preservació i divulgació de la cultura tradicional catalana". La defensem i la portem arreu de Catalunya e inclús alguna vegada hem sortit forà de l’estat. Ens divertim moltíssim fent el que ens agrada, participem en el correfoc de festa major de Rubí, amb les altres colles locals i compaginant-nos-ho amb els Diables de Rubí i els de la Riera, anem portant colles diables convidades, convidar es important per conèixer altres colles i poder sortir a altres llocs a actuar i així participar en altres correfocs que a tothom agrada.


 
Fotografies Arxiu Colla Diables Rubeo Diablorum i Roser Aguilar - #Asi lo veo Yo
Textos facilitats per la Colla de Diables Rubeo Diablorum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada