.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 12 d’abril del 2015

Entitats - Escola de Sardanes Flor de Neu - Balls Populars


ESCOLA DE SARDANES FLOR DE NEU DE RUBÍ
   
Finalitats :
   
L’ objectiu de l’entitat, és la d’ensenyar la sardana i donar-la a conèixer com un acte d’expressió cultural d’esforç personal, solidari i d’amistat.
   
Breu història:
   
EL 1983 tres monitores van decidir introduir la mainada en el món de la sardana. El 1985 es va constituir l’Escola de Sardanes Edelweis, presentant els estatuts a la Generalitat. El 1989 es van renovar els estatuts, passant a tenir el seu actual nom : Escola de Sardanes Flor de Neu.

Activitats:
   
Es dedica bàsicament a la Sardana de competició de la mà de les colles Galzeran, sense descuidar l’ensenyament del ball (cursets). Partint de les següents àrees:
   
Àrea Sardanista:
   
Tres colles sardanistes (colles Galzeran), infantil, juvenil i gran, dedicades a la sardana de competició. Són moltes les sortides per a competir que fan arreu de Catalunya, Andorra, i França, assolin en els concursos bones classificacions i campionats de Catalunya. La temporada de concursos és de març a noviembre.


Àrea social
 
Activitats per als col·laboradors de l’Escola: sortides als concursos de sardanes, excursions a la muntanya, exposicions, cursets de sardanes, teatre, aplecs, festivals, sessions de cinema i conferències al local social. Editen la publicació “Repic” butlletí trimestral de l’entitat.

Àrea de participación
  
Des de la seva fundació l’entitat participa activament per promoure l’activitat cultural a la ciutat de Rubí: Reis mags, Carnestoltes, Sant Antoni, Xatos, Seguici i organització del Concurs de Sardanes de Festa Major, Sant Roc, 11 de setembre, Fira de Sant Galderic, Castanyada, Pastorets (Nadal). Col·labora en l’organització de l’Aplec de Rubí i la Caminada nocturna.

Assaig de les colles Galzeran.
  
Lloc: Escola Ntra. Sra. Montserrat de Rubí (entrada plaça 11 de setembre)
Nens i nenes a partir de quatre anys en endavant.
Tots els divendres assaig de sardanes en els següents horaris:
  
Colla Petits Galzeran : de 19:00 a 20:00
Colla Brots de Galzeran: de 19:00 a 20:00
Colla Galzeran: de 20:30 a 22:00


Seu social: C / Sant Miquel, 31 de Rubí

Si vols més informació adreça’t a:  flordeneu.rubi@gmail.com
 
Fotografies Arxiu Escola de Sardanes Flor de Neu
Textos facilitats per Escola de Sardanes Flor de Neu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada