.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 15 d’abril del 2015

Escola - Esbart Dansaire de Rubí - Dansa i Balls Tradicionals

L’esbart Dansaire de Rubí, és una entitat cultural amb una llarga història a la ciutat, i que te per objectiu fundacional el treball en els diferents àmbits de la dansa catalana: el de l’ ensenyament, amb l’ escola de dansa, el de la producció i presentació d’espectacles des del seu cos de ball, i també el de la conservació i difusió de les tradicions catalanes, especialment  les locals, amb el manteniment de l’ Aplec de Sant Muç, la Festa dels Xatos  i la ballada participativa de “Gitanes al carrer”, i la organització del Festival Internacional de Dansa Tradicional de Rubí –Rubifolk-.
  


 
L’Escola de Dansa Tradicional de l’Esbart Dansaire de Rubí ofereix als infants i adolescents l’aprenentatge de la dansa popular i tradicional i els costums que l’envolten, vinculant-la a les manifestacions populars de la nostra ciutat com la festa dels “xatos”  i la ballada de “gitanes al carrer”.
 
Què Fem?
 
Entenem la dansa com una de les formes d’expressió que, al costat  de la parla i de la cançó, conformen el nostre mitjà comunicatiu.
 
Aprenem les danses vives i les de documentació tradicional.


Donem importància al folklore de la nostra població i de la nostra  comarca.
 
Volem oferir a la nostra ciutat aquest ensenyament per mitjà de la  dansa tradicional i obrir camins als nostres nois i noies  per a què la  descobreixin i puguin continuar després qualsevol dels seus aprenentatges regulats.


Realitzem una classe setmanal en grups d’edat. Els infants de 4 a 8anys fan una hora setmanal. Els infants de 9 a 16 anys fan una hora i mitja setmanal.
 
En un curs arribem ha comptat amb 175 alumnes repartits en 12 grups d’edats.

Fotografies Roser Aguilar,  http://roseraguilar.blogspot.com.es/
Texos facilitats per l'Esbart Dansaire de Rubí
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada