.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 30 de juny del 2015

Rubifolk - Esbart Dansaire de Rubí - Festival Dansa Internacional

RUBIFOLK, és el Festival Internacional de Dansa Tradicional de Rubí; un esdeveniment creat i organitzat per l'Esbart Dansaire de Rubí.
 
Aquest Festival va néixer l'any 2001, però rere l'experiència i la tradició de l'Esbart d'haver organitzat del 1973 al 1975 el Festival Folklòric Internacional de Rubí i del 1986 al 1991 el Festival Euro Pobles.
 
El Objectius del Rubifolk, és ser un festival que vol donar a conèixer la diversitat cultural a partir de la cultura tradicional i popular de tot el món, a Rubí i al Vallès, on la protagonista és la dansa tradicional, entesa com un llenguatge d'unió entre les diferents cultures.
 
El Rubifolk dona a conèixer a Rubí i als seu entorn els grups convidats, a l'hora que ensenya la cultura tradicional i popular de Catalunya, mitjançant manifestacions culturals de qualitat programades durant el festival: Correfoc, Exhibició Castellera, Fira d'Artesans...
 
Vol ensenyar als ciutadans de Rubí i el seu entorn, danses tradicionals d'arreu. En aquest sentit, es conviden a grups de qualitat que, a través de les seves exhibicions, mostren el seu patrimoni.
 
Vincula la ciutadania de Rubí, no solament a través dels espectacles que els grups convidats ofereixen, sinó també de manera activa a partir d'unes 120 famílies rubinenques que acullen als integrants dels grups a la seva pròpia llar. I també a partir de la col·laboració d'altres entitats socioculturals de la ciutat que participen en el Festival.
 
Té un tracte diferencial amb la canalla i per ells s'organitza l'anomenat Rubifolk dels infants.






Rubifolk Infantil
 
Un dels espectacles més importants del Rubifolk és l’espai anomenat “Rubifolk dels Infants”, consistent en un seguit d’activitats que volen apropar els més petits a la diversitat cultural d’arreu del món.
 
Les activitats proposades:
 
. Aprendre danses: els diferents grups convidats mostren diverses danses curtes als infants i joves perquè les aprenguin. És una activitat oberta a tota la població infantil, que compta amb una participació aproximada d’entre 250 i 300 infants.
 
Racons tradicionals: a partir de diferents tallers es volen fer viure als infants aspectes de la cultura tradicional catalana: vestuari, bestiari, música, jocs... i dansa.
 
Espectacles relacionats amb la tradició popular catalana.
 
Cercaviles i balls populars.

Textos facilitats per l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografies de Jordi Garcia @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada