.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dilluns, 1 de juny del 2015

Activitats - Xè Aniversari de l'oriol i VIè Trobada de Gegants del CEIP Teresa Altet - Gegants i Capgrossos

La Sisena trobada de gegants CEIP Teresa Altet es va celebrar passat diumenge 31 de maig en el marc de les festes del barri de Ca n'Oriol. La colla va aprofitar l'esdeveniment per commemorar el  desè aniversari del seu geganto Oriol. Com ja és tradició a la trobada, la festa va començar cap a les 9 del matí amb la recepció de les colles convidades. Aquesta edició han participat l'escola La Sardana de Badia del Vallès amb el seu geganto, en Joan, la colla gegantera del barri del Pinar amb la Lola i el grup rubinenc de percussió Explosió Rítmica.
 

Una vegada feta la plantada de figures al pati de l'escola els 100 convidats d'aquesta edició van gaudir de l'esmorzar preparat per la colla amfitriona i a continuació, cap a les 11 del matí va començar la cercavila que va recorre els carrers de La Font del Ferro i Pastora fins al començament del carrer Barcelona.
 
 
 
Allà la colla del Teresa Altet va instal·lar el tradicional i esperat punt de refresc per als participants que diumenge, més que mai, va ser agraït pels participants degut a la calor que feia.

 
Recuperats els geganters, la cercavila va continuar de pujada pel carrer Lourdes fins arribar a Avila i fer l'entrada a la plaça de Can Oriol. Cadascuna de les entitats participants va poder fer les seves actuacions i concloure amb una ballada final conjunta i una petita tabalada. El lliurament de records a les colles participants va concloure amb la sorpresa de la colla La Sardana que fa fer entrega d'un regal per a la colla del Pinar per la celebració passat 24 de maig de l'aniversari de la Lola, i d'un altre per a la del Teresa Altet.

 
Una vegada acabada l'actuació gegantera les festes del barri van continuar i els integrants de la colla del Teresa Altet van aprofitar la paellada organitzada per l'associació de veïns per fer caliu i gaudir tots plegats d'un divertit dinar de germanor.


La Trobada de Gegants es fa possible amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, l'escola Teresa Altet,  l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i l'Associació de Veïns de Ca n'Oriol.

La colla gegantera va col·laborar amb ASAV en la recollida de productes d'higiene bàsica diaria, dins dels seus programes d'atenció a persones en risc d'exclusió social i les entitats participants a la trobada van tenir una molt bona resposta a la crida.
 
Textos facilitats per la Colla de Geganters CEIP Teresa Altet.
Fotografies de l'arxiu de la Colla Geganters CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada