.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 6 de desembre del 2015

Activitats - 20è Trobada gegantera de Sant Andreu de la Barca - Gegants i Capgrossos

Els gegants i gegantons de Rubí, juntament amb la Colla de Geganters de Rubí van participar el passat diumenge 29 de novembre a la XXè Trobada de Gegants de Sant Andreu de la Barca, activitat emmarcada dins de la seva Festa Major d’hivern. Aquesta ha sigut l'última sortida de la temporada dels geganters de Rubí fora de la nostra ciutat.
 
 
Després de la concentració al local social de la colla, l'expedició gegantera formada per 25 persones va sortir pels volts de les nou del matí, en direcció cap a Sant Andreu de la Barca per participar en la Trobada gegantera d'aquesta localitat, acompanyats de divuit colles geganteres més, Castellbisball, Calafell, Argentona, Sant Boi de Llobregat entre d'altres, juntament amb la colla amfitriona de Sant Andreu de la Barca; en total 20 colles, per celebrar el XXè aniversari dels gegants de Sant Andreu de la Barca: Andreu i Quimeta.
    
Arribats a Sant Andreu de la Barca es fa la plantada de gegants a l'era del Mercadal de la localitat i tot seguit, tots els geganters van poder gaudir d'un magnífic esmorzar preparat per la colla amfitriona. Agafades les forces necessaries, cap a les dos quarts de dotze del matí comença la passejada gegantera pels carrers la Vila, gaudint dels actes de la seva Festa Major, acabant cap a dos quarts de dues a la plaça del teatre Municipal Nuria Esper, a on es van presentar les colles participants a la Trobada a la vegada que feien els seus respectius balls; es van fer els parlaments pertinents: el cap de colla i el regidor de Cultura de Sant Andreu de la Barca, es va fer entregar dels recordatoris de la Trobada i tot finalitzar amb el ball de germanor de totes les colles participants a la Trobada.
   
Finalitzada la trobada, tornada cap a casa donant per acabada la temporada gegantera 2015. L'última actuació dels gegants rubinencs serà el proper diumenge dia 20 de desembre al teatre municipal La Sala, durant la representació del “Poema de Nadal”. Igualment la colla de geganters estan treballant en el calendari 2016, any especial per la colla, ja que estarà de celebració dels 60è Aniversari de la tradició gegantera de Rubí (el 29 de juny de 1956 s'estrenaven els primers gegants de Rubí), 20è Aniversari de la gegantona Laia i 10è Aniversari del gegantó Galderic. 
   
Si algú està interessat en formar part de la colla podeu enviar un correu al mail gegantsrubi@gmail.com demanant informació; els gegants necessiten portadors, tothom és benvingut.






 



 
Textos de Marcos Alberto Lopez Extremera, Secretari de la Colla de Geganters de Rubí
 
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada